Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kluski z serka homogenizowanego - pyyycha

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kluski z serka homogenizowanego - pyyycha

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-07-27 11:45:06

Temat: Re: Kluski z serka homogenizowanego - pyyycha
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewusia" <e...@r...pl> napisał w wiadomości
news:9jrk8n$ncn$1@news.tpi.pl...
> Potrzeba :
> 2 serki homogenizowane (małe)
> 2 jajka
> sól, czosnek wyciśnięty (2ząbki)
> mąka


czyli tej mąki wedle uznania, do otrzymania wlasciwej gestosci ciasta?

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-07-27 11:49:14

Temat: Kluski z serka homogenizowanego - pyyycha
Od: "Ewusia" <e...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

Potrzeba :
2 serki homogenizowane (małe)
2 jajka
sól, czosnek wyciśnięty (2ząbki)
mąka

Z całości przyrządzamy masę o konsystencji troszkę gęściejszej niż pudding.
W garnku gotujemy wodę (osoloną). łyżeczką wkładamy ciasto do gotującej się
wody, stukamy łyżką o dno aby ciasto odleciało. Kluseczki gotujemy
maksymalnie 3 minuty.
Można podawać:
1. z masłem, bułką tartą i cebulką
2. z różnymi sosami
3. jako dodatek do mięs zamiast ziemniaczków
4. na słodko (ale wtedy nie dodajemy czosnku)

Polecam, kluski są bardzo mięciutkie i rozpływają się w ustach.
Jest to jedno z ulubionych dań moich "przyjaciół od stołu". A mam ich dużo.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-07-27 12:02:24

Temat: Re: Kluski z serka homogenizowanego - pyyycha
Od: "Ewusia" <e...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tak, tyle wsypywać aby ciasto było trochę gęściejsze od naleśnikowego, nie
może się rozpływać.
Ewa

Barbara napisał(a) w wiadomości: <9jrkle$qga$1@news.tpi.pl>...
>
>Użytkownik "Ewusia" <e...@r...pl> napisał w wiadomości
>news:9jrk8n$ncn$1@news.tpi.pl...
>> Potrzeba :
>> 2 serki homogenizowane (małe)
>> 2 jajka
>> sól, czosnek wyciśnięty (2ząbki)
>> mąka
>
>
>czyli tej mąki wedle uznania, do otrzymania wlasciwej gestosci ciasta?
>
>pozdrawiam
>Basia
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ryby
Oficjalna strona pl.rec.kuchnia???
Zapomniec, co zle ( o szpinaku )
roladki drobiowe z marchewką
Kuchnia litewska

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »