« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-27 11:45:06
Temat: Re: Kluski z serka homogenizowanego - pyyycha
Użytkownik "Ewusia" <e...@r...pl> napisał w wiadomości
news:9jrk8n$ncn$1@news.tpi.pl...
> Potrzeba :
> 2 serki homogenizowane (małe)
> 2 jajka
> sól, czosnek wyciśnięty (2ząbki)
> mąka
czyli tej mąki wedle uznania, do otrzymania wlasciwej gestosci ciasta?
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-27 11:49:14
Temat: Kluski z serka homogenizowanego - pyyychaPotrzeba :
2 serki homogenizowane (małe)
2 jajka
sól, czosnek wyciśnięty (2ząbki)
mąka
Z całości przyrządzamy masę o konsystencji troszkę gęściejszej niż pudding.
W garnku gotujemy wodę (osoloną). łyżeczką wkładamy ciasto do gotującej się
wody, stukamy łyżką o dno aby ciasto odleciało. Kluseczki gotujemy
maksymalnie 3 minuty.
Można podawać:
1. z masłem, bułką tartą i cebulką
2. z różnymi sosami
3. jako dodatek do mięs zamiast ziemniaczków
4. na słodko (ale wtedy nie dodajemy czosnku)
Polecam, kluski są bardzo mięciutkie i rozpływają się w ustach.
Jest to jedno z ulubionych dań moich "przyjaciół od stołu". A mam ich dużo.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-27 12:02:24
Temat: Re: Kluski z serka homogenizowanego - pyyychaTak, tyle wsypywać aby ciasto było trochę gęściejsze od naleśnikowego, nie
może się rozpływać.
Ewa
Barbara napisał(a) w wiadomości: <9jrkle$qga$1@news.tpi.pl>...
>
>Użytkownik "Ewusia" <e...@r...pl> napisał w wiadomości
>news:9jrk8n$ncn$1@news.tpi.pl...
>> Potrzeba :
>> 2 serki homogenizowane (małe)
>> 2 jajka
>> sól, czosnek wyciśnięty (2ząbki)
>> mąka
>
>
>czyli tej mąki wedle uznania, do otrzymania wlasciwej gestosci ciasta?
>
>pozdrawiam
>Basia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |