| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-06 14:20:04
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowcówJerzyN napisał(a):
>
> Jak wędzone to już nie surowe.
A jak wędzone na zimno?
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-06 14:21:05
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Użytkownik "batory" <b...@b...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:d30flp$2dj$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wpisuję się na końcu, bo mam uwagę natury ogólnej. Mianowicie, dlaczego
dla
> obcokrajowców koniecznie trzeba robić polskie potrawy? Co prawda lepiej
się
> nie porywać na ich narodowe, ale coś takiego uniwersalnego nie mogłoby
być?
> Pozdrawiam - Agnieszka
>
>
Ano mniej wiecej dlatego ze jak sie idzie w gosci do innostrańca to z reguły
je sie co daja bez grymaszenia..
nawet jesli sa to krakersy i kawa jedynie i to w czasie kiedy 100% Polak
zwykł spozywać świńska noge ze zgniła kapustą ;-P
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 14:45:53
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców> raczej chodzi mnie o to czy nabywanie gotowej zelatyny jest bezpieczne...
> bo na torebce można napisac wszystko..a w torebce to juz inna sprawa...
> a w promocji to kazde g... sie sprzeda z pocałowaniem...
Można użyć agaru-środek pochodzenia roślinnego, galaretka zastyga szybciej
niż po żelatynie.
Beata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 15:07:30
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowcówIn article <d30o83$dq1$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> > > Jak wędzone to już nie surowe.
>
> A to wędzenie nie jest obróbką?
Mnie się wydaje, że produkt jest surowy dopóki nie podda się go obróbce
termicznej.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 15:53:04
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowcówOn Wed, 06 Apr 2005 17:07:30 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <d30o83$dq1$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:
>
>> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
>> > > Jak wędzone to już nie surowe.
>>
>> A to wędzenie nie jest obróbką?
>
>Mnie się wydaje, że produkt jest surowy dopóki nie podda się go obróbce
>termicznej.
>
>Władysław
Wedzic mozna na cieplo i zimno czyli obrobka bedzie badz nie. a
na oko pewnie nie poznasz, ktore wedzone na zimno, a ktore na
cieplo
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 16:55:09
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowcówIn article <h...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> On Wed, 06 Apr 2005 17:07:30 +0200, Wladyslaw Los
> <w...@o...pl> wrote:
>
> >In article <d30o83$dq1$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> > "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:
> >
> >> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> >> > > Jak wędzone to już nie surowe.
> >>
> >> A to wędzenie nie jest obróbką?
> >
> >Mnie się wydaje, że produkt jest surowy dopóki nie podda się go obróbce
> >termicznej.
> >
> >Władysław
>
>
> Wedzic mozna na cieplo i zimno czyli obrobka bedzie badz nie. a
> na oko pewnie nie poznasz, ktore wedzone na zimno, a ktore na
> cieplo
Akurat nie poznam! Na 100 metrów.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 17:37:04
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowcówUżytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> Akurat nie poznam! Na 100 metrów.
A rękę byś włożył do "zimnego" dymu?
;-)
Pewnie też na 100 metrze od paleniska.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 17:37:55
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowcówUżytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> Mnie się wydaje, że produkt jest surowy dopóki nie podda się go
obróbce
> termicznej.
To w takim razie co to jest wędzenie?
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 17:46:31
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowcówUżytkownik "richo nazca" <n...@n...nospam.com.pl>
> JerzyN napisał(a):
> >
> > Jak wędzone to już nie surowe.
>
> A jak wędzone na zimno?
To tzw. wędliny surowe.
Wędzenie na zimno to obróbka termiczna [konwekcyjna] dymem o temp.
16-22*C, na ciepło to 23-45 a gorącym do 80 stopni Celsjusza.
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-06 18:30:00
Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowcówIn article <d3171r$t4v$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> > Akurat nie poznam! Na 100 metrów.
>
> A rękę byś włożył do "zimnego" dymu?
> ;-)
> Pewnie też na 100 metrze od paleniska.
Wędzenie w zimnym dymie odbywa się w temperaturze od 16 do 30 stopni
Celsujsza.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |