Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kolacja dla obcokrajowców

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kolacja dla obcokrajowców

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-04-06 14:20:04

Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: richo nazca <n...@n...nospam.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

JerzyN napisał(a):
>
> Jak wędzone to już nie surowe.

A jak wędzone na zimno?

--
richo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-04-06 14:21:05

Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: "Marek W." <U...@U...UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "batory" <b...@b...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:d30flp$2dj$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wpisuję się na końcu, bo mam uwagę natury ogólnej. Mianowicie, dlaczego
dla
> obcokrajowców koniecznie trzeba robić polskie potrawy? Co prawda lepiej
się
> nie porywać na ich narodowe, ale coś takiego uniwersalnego nie mogłoby
być?
> Pozdrawiam - Agnieszka
>
>

Ano mniej wiecej dlatego ze jak sie idzie w gosci do innostrańca to z reguły
je sie co daja bez grymaszenia..
nawet jesli sa to krakersy i kawa jedynie i to w czasie kiedy 100% Polak
zwykł spozywać świńska noge ze zgniła kapustą ;-P

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 14:45:53

Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: "bea" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> raczej chodzi mnie o to czy nabywanie gotowej zelatyny jest bezpieczne...
> bo na torebce można napisac wszystko..a w torebce to juz inna sprawa...
> a w promocji to kazde g... sie sprzeda z pocałowaniem...


Można użyć agaru-środek pochodzenia roślinnego, galaretka zastyga szybciej
niż po żelatynie.

Beata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 15:07:30

Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <d30o83$dq1$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:

> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> > > Jak wędzone to już nie surowe.
>
> A to wędzenie nie jest obróbką?

Mnie się wydaje, że produkt jest surowy dopóki nie podda się go obróbce
termicznej.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 15:53:04

Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 06 Apr 2005 17:07:30 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:

>In article <d30o83$dq1$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:
>
>> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
>> > > Jak wędzone to już nie surowe.
>>
>> A to wędzenie nie jest obróbką?
>
>Mnie się wydaje, że produkt jest surowy dopóki nie podda się go obróbce
>termicznej.
>
>Władysław


Wedzic mozna na cieplo i zimno czyli obrobka bedzie badz nie. a
na oko pewnie nie poznasz, ktore wedzone na zimno, a ktore na
cieplo

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 16:55:09

Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <h...@4...com>,
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

> On Wed, 06 Apr 2005 17:07:30 +0200, Wladyslaw Los
> <w...@o...pl> wrote:
>
> >In article <d30o83$dq1$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> > "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:
> >
> >> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> >> > > Jak wędzone to już nie surowe.
> >>
> >> A to wędzenie nie jest obróbką?
> >
> >Mnie się wydaje, że produkt jest surowy dopóki nie podda się go obróbce
> >termicznej.
> >
> >Władysław
>
>
> Wedzic mozna na cieplo i zimno czyli obrobka bedzie badz nie. a
> na oko pewnie nie poznasz, ktore wedzone na zimno, a ktore na
> cieplo

Akurat nie poznam! Na 100 metrów.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 17:37:04

Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> Akurat nie poznam! Na 100 metrów.

A rękę byś włożył do "zimnego" dymu?
;-)
Pewnie też na 100 metrze od paleniska.
--
Pozdrawiam, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 17:37:55

Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> Mnie się wydaje, że produkt jest surowy dopóki nie podda się go
obróbce
> termicznej.

To w takim razie co to jest wędzenie?
--
Pozdrawiam, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 17:46:31

Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "richo nazca" <n...@n...nospam.com.pl>
> JerzyN napisał(a):
> >
> > Jak wędzone to już nie surowe.
>
> A jak wędzone na zimno?

To tzw. wędliny surowe.
Wędzenie na zimno to obróbka termiczna [konwekcyjna] dymem o temp.
16-22*C, na ciepło to 23-45 a gorącym do 80 stopni Celsjusza.
--
Pozdrawiam, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-06 18:30:00

Temat: Re: Kolacja dla obcokrajowców
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <d3171r$t4v$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> wrote:

> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> > Akurat nie poznam! Na 100 metrów.
>
> A rękę byś włożył do "zimnego" dymu?
> ;-)
> Pewnie też na 100 metrze od paleniska.

Wędzenie w zimnym dymie odbywa się w temperaturze od 16 do 30 stopni
Celsujsza.

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 5 . [ 6 ] . 7 . 8


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Proszę polećcie szybkowar
Żreć trzeba zawsze...
zdobienie tortu
pytanie może mało tematyczne
Re:[OT?] Papiez nie zyje

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »