Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Królik na biało (P)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Królik na biało (P)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-23 05:47:05

Temat: Królik na biało (P)
Od: c...@i...pl (Marychna) szukaj wiadomości tego autora

Nazwa potrawy jest moze niespecjalna ale przelozona na polski i
bardzo smaczna.Trzeba sie mocno postarac zeby nie wyszlo.
A wiec bierzemy:
1 krolik (moze byc mrozony i bez wnetrznosci i bez futra;-)) ),
200 ml bialego wina i 100ml wody,
rozmaryn najlepiej swierzy, kilka zabkow czosnku, sol i
ewentualnie pieprz, troche oliwy z oliwek.
Krolika dzielimy na kawalki a w przypadku mrozonego najpierw
rozmrozic i pozniej podzielic. Do gotowania najlepsza bedzie duza
patelnia. A wiec na patelnie wrzucamy pokrojony i obrany czosnek
na odrobine oliwy, i praktycznie od razu krolika, rozmaryn, solimy
wlewamy nasze plyny, przykrywamy i dusimy na srednim ogniu do
miekkosci. Trzeba uwarzac aby sie nie przypalilo i ewentualnie
dolac wody badz winka bialego. Ja wole dolac wina bo miesko jest
bardziej kruche.
Podawac z pieczywem.

W podobny sposob mozna przygotowac mloda baranine i w tym
przypadku tez daje biale wino.
Pozdrawiam Marychna
Elk, Mazury

----------------------------------------------------
------------------
Kto zniknie z "Na dobre i na zle"? >>> http://link.interia.pl/f1670


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pizza z pieczarkami
Zmywarka BOSCH
Kurczak na chrupko
Przepis na Jabłecznik
prosba :-) nostryfikacja dyplomu [OT]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »