| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-23 05:47:05
Temat: Królik na biało (P)Nazwa potrawy jest moze niespecjalna ale przelozona na polski i
bardzo smaczna.Trzeba sie mocno postarac zeby nie wyszlo.
A wiec bierzemy:
1 krolik (moze byc mrozony i bez wnetrznosci i bez futra;-)) ),
200 ml bialego wina i 100ml wody,
rozmaryn najlepiej swierzy, kilka zabkow czosnku, sol i
ewentualnie pieprz, troche oliwy z oliwek.
Krolika dzielimy na kawalki a w przypadku mrozonego najpierw
rozmrozic i pozniej podzielic. Do gotowania najlepsza bedzie duza
patelnia. A wiec na patelnie wrzucamy pokrojony i obrany czosnek
na odrobine oliwy, i praktycznie od razu krolika, rozmaryn, solimy
wlewamy nasze plyny, przykrywamy i dusimy na srednim ogniu do
miekkosci. Trzeba uwarzac aby sie nie przypalilo i ewentualnie
dolac wody badz winka bialego. Ja wole dolac wina bo miesko jest
bardziej kruche.
Podawac z pieczywem.
W podobny sposob mozna przygotowac mloda baranine i w tym
przypadku tez daje biale wino.
Pozdrawiam Marychna
Elk, Mazury
----------------------------------------------------
------------------
Kto zniknie z "Na dobre i na zle"? >>> http://link.interia.pl/f1670
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |