« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-25 21:17:33
Temat: Krolik w wisniachUdalo mi sie kupic sprawionego krolika w sklepie, i przypomnial mi sie
ten swietny przepis. Jest to naprawde pyszna potrawa, radze sprobowac:
Potrawa z Krolika
Mieso moczyc w kwasnym mleku przez 24 godziny, nastepnie podzielic na male
kawalki, obtoczyc w bulce i smazyc na masle, az brazowe z kazdej strony.
Umiescic w naczyniu do zapiekania, dodac 1 szklanke kompotu wisniowego
(pol na
pol sok i owoce), pol szklanki wina Porto lub sherry, pol szklanki
rosolu, pol lyzeczki soli i pieprzu, przykryc i zapiekac conajmniej
godzine, najlepiej dwie. Podawac z ryzem lub lazankami. Mozna zaciagnac
sos ciemna zasmazka.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-29 12:17:09
Temat: Re: Krolik w wisniachUżytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3C51CB6D.A022CD5A@west.net...
> Mieso moczyc w kwasnym mleku przez 24 godziny, nastepnie podzielic
na male
Poniewaz od jakiegos czasu chodzi za mna miesko w wisniach, chialabym
zrobic cos takiego, tyle ze z drobiu nie krolika. Czym innym zastapic
kwasne mleko do namoczenia, bo z uwagi na skaze bialkowa u synka nie
moge nic mlecznego?...
Pozdrawiam,
:-) Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-29 18:30:56
Temat: Re: Krolik w wisniach
"Monika Bacińska-Wojewódka" wrote:
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
> news:3C51CB6D.A022CD5A@west.net...
> > Mieso moczyc w kwasnym mleku przez 24 godziny, nastepnie podzielic
> na male
>
> Poniewaz od jakiegos czasu chodzi za mna miesko w wisniach, chialabym
> zrobic cos takiego, tyle ze z drobiu nie krolika. Czym innym zastapic
> kwasne mleko do namoczenia, bo z uwagi na skaze bialkowa u synka nie
> moge nic mlecznego?...
>
> Pozdrawiam,
>
> :-) Monika
Drobiu nie trzeba moczyc, chyba, ze dziki. Normalnego kurczaka tylko
pokroic na kawalki, obtoczyc w mace i smazyc az brazowy. Do kurczaka
dalabym mniejsza proporcje wisni i porto, bo to o wiele delikatniejsze w
smaku mieso.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 06:44:27
Temat: Re: Krolik w wisniachMagdaleno, probowalam pisac do ciebie, ale niestety wiadomosci wracaly...
Czy kompot wisniowy uzyty do tego krolika to taki zwykly slodki kompot? Czy
np. mozna uzyc wisni z mrozonki i soku z kartonu? Czy moglabys opisac, jak
smakuje to mieso i jak wyglada? Nie bardzo moge sobie wyobrazic polaczenie
tych smakow, ale intryguje mnie ten przepis i mam wielka ochote go zrobic,
potrzebuje jeszcze tylko kilku slow upewnienia, ze to rzeczywiscie da sie
jesc ...
Pozdrawiam, Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 13:40:48
Temat: Re: Krolik w wisniach>Podczas dlugiego pieczenia w niskiej dosc temperaturze soki wisni,
>porto, i sos z miesa polacza sie w bogaty bukiet smakowy.
O,o, tego wlasnie bylo mi trzeba! Teraz z pewnoscia zrobie to miesko.
Dzieki, Ania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-30 18:15:57
Temat: Re: Krolik w wisniach
AniaS wrote:
>
> Magdaleno, probowalam pisac do ciebie, ale niestety wiadomosci wracaly...
>
> Czy kompot wisniowy uzyty do tego krolika to taki zwykly slodki kompot? Czy
> np. mozna uzyc wisni z mrozonki i soku z kartonu? Czy moglabys opisac, jak
> smakuje to mieso i jak wyglada? Nie bardzo moge sobie wyobrazic polaczenie
> tych smakow, ale intryguje mnie ten przepis i mam wielka ochote go zrobic,
> potrzebuje jeszcze tylko kilku slow upewnienia, ze to rzeczywiscie da sie
> jesc ...
>
> Pozdrawiam, Ania
Wlasnie ktos z Polski przywlaszczyl sobie moj adres emailowy i uzywa go
na przesylanie tony spamu po calym swiecie, razem z ladnym wirusem, wiec
nagle i niespodziewanie jestem persona non grata i blokuja mnie serwery
na calym swiecie! Chyba musze sie gdzies indziej przeniesc i zmienic
adress, bo dosc mam dziesiatek spamu w mojej skrzynce. Moj provider
umywa rece, s-syn, mowiac, ze to ja musze sie skomunikowac z tym, ktory
sobie przywlaszczyl i powiedziec mu, zeby przestal.
Haha ha ha haaaaaaa
Tymniemniej jesc trzeba.
Tak, kompot taki zwykly, wisniowy. Pamietaj tez, ze musi byc porto.
Podczas dlugiego pieczenia w niskiej dosc temperaturze soki wisni,
porto, i sos z miesa polacza sie w bogaty bukiet smakowy.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-31 09:45:56
Temat: konta i providerzy (OT)Magdalena Bassett napisala:
(...)
> Chyba musze sie gdzies indziej przeniesc i zmienic
> adress, bo dosc mam dziesiatek spamu w mojej skrzynce. Moj provider
> umywa rece, s-syn, mowiac, ze to ja musze sie skomunikowac z tym, ktory
> sobie przywlaszczyl i powiedziec mu, zeby przestal.
> Haha ha ha haaaaaaa
Może to zabrzmi jak reklama, ale zajrzyj na http://www.home.pl/
Konto u nich kosztuje grosze, a jest naprawdę dobrze prowadzone
i chronione. Mają tez własny server newsów. Pomimo darmowego
konta uczelnianego ( z nieograniczoną pojemnością skrzynki) opłaca
mi się mieć konto prywatne ma home, zdecydowanie większa niezawodność.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-11 18:00:25
Temat: Re: Krolik w wisniachUżytkownik "AniaS" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
news:a384p0$j6f$1@news.tpi.pl...
> Czy kompot wisniowy uzyty do tego krolika to taki zwykly slodki
kompot? Czy
> np. mozna uzyc wisni z mrozonki i soku z kartonu? Czy moglabys
opisac, jak
Czy sprobowalas juz z mrozonka??? Bo ja tez planuje...
:-) Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |