« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-30 02:39:35
Temat: Re: Kaczka Brilatt-Savarin (bylo: Re: Kuchenka mikrofalowa)Ja uzywam do gotowania porannej owsianeczki, odgrzewania pieczywka, itd,
itd....... a poza tym to bardzo pozyteczny "przedmiot" ciezko by teraz bylo bez
niego.
Jesli kupujesz taka kuchnie to kup z termoobiegiem, znacznie lepsza ale i
drozsza.
Moja kuchnie "katuje" juz kilkanascie lat i ciagle jest w dobrym "zdrowiu" i ja
tez.
pozdrawiam,
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-30 16:43:00
Temat: Re: Kaczka Brilatt-Savarin (bylo: Re: Kuchenka mikrofalowa)
"E.Vita" wrote:
> Ale mozna podgrzac np. kartofelki nie uzywajac tluszczu i sa jak swieze.
> Ja uzywam tez do rozmrazania, dogotowywania kasz, suszenia bulki,
> zmiekczania masla, kanapek podgrzewanych z zoltym serem, robienia
> popcornu...
I nigdy nie zauwazylas, ze ta suszona bulka zaczela przypominac
gume, mieso
po rozmrozeniu stalo sie dziwnie twarde, pieczywo w kanapce
zmienilo
smak i konsystencje itd itd?
BK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-30 18:02:03
Temat: Re: Kaczka Brilatt-Savarin (bylo: Re: Kuchenka mikrofalowa)Bogusław Kempny wrote:
> I nigdy nie zauwazylas, ze ta suszona bulka zaczela przypominac
> gume, mieso
> po rozmrozeniu stalo sie dziwnie twarde, pieczywo w kanapce
> zmienilo
> smak i konsystencje itd itd?
Prawde mowiac nie zauwazylam. Dzisiaj rozmrazalam filety drobiowe i
byly pyszne, soczyste i miekkie.
ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-31 09:57:00
Temat: Re: Kuchenka mikrofalowaGizmo <g...@u...polbox.com> wstukal(a) pracowicie:
> Widze, ze wiekszosc po czesci jednak zachwala to urzadzenie.
> Nikt jednak nie podal negatywnych skutkow przyzadzanych zeń potraw.
> Ktos mnie usilnie przekonuje, ze mikrofale niszcza wiekszosc cennych
> dla organizmu a zawartch w kazdym pozywieniu mikroelementow i witamin.
> Prawda to?
Z pewnością nie z powodu działania mikrofal. Są trochę zbyt nisko
energetyczne, by rozkładać cokolwiek chemicznie. Ogólnie wydaje mi się, że
wręcz przeciwnie, ze względu na brak podgrzewania w wodzie/tłuszczu, w
których mikroelementy mogą się rozpuszczać, mikrofalówka zachowuje ich
więcej. Ale to tak na podstawie wiedzy szkolnej. ;-)
Antek Goldstein
--
___/___ : I Śmierć naszym wrogom! Drżyj, szczurze, gdyż I
< 102 >======= I Czas cię za ogon podciągnąć wzwyż! I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I_________________________________________(A.Sznaper
)_I
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-31 15:42:04
Temat: Re: Kaczka Brilatt-Savarin (bylo: Re: Kuchenka mikrofalowa)
"E.Vita" wrote:
>
> Bogusław Kempny wrote:
> > I nigdy nie zauwazylas, ze ta suszona bulka zaczela przypominac
> > gume, mieso
> > po rozmrozeniu stalo sie dziwnie twarde, pieczywo w kanapce
> > zmienilo
> > smak i konsystencje itd itd?
>
> Prawde mowiac nie zauwazylam. Dzisiaj rozmrazalam filety drobiowe i
> byly pyszne, soczyste i miekkie.
> ewa
A ja zauwazylem, rozmrazalem na przyklad kiedys watrobke.
Potrawa wyszla
twarda. Pomyslalem, ze pewnie krowa, z ktorej pochodzila miala
sto lat.
Tak sie jednak zlozylo, ze byla to polowa calej porcji. Druga
rozmrozilem
po kilku dniach normalnie - byla taka, jak tzreba.
BK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |