Message-ID: <3...@w...com>
Date: Tue, 16 Jan 2001 20:32:48 +0100
From: Agnieszka <a...@w...com>
X-Mailer: Mozilla 4.75 [en] (Win98; U)
X-Accept-Language: en,pdf
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Kurczak w cieście (było: Re: Wyjasnienie)
References: <00e001c07fea$58be1160$4fdf4cd5@tea>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 10.15.14.3
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.15.14.3
X-Trace: 16 Jan 2001 20:27:41 +0100, 10.15.14.3
Lines: 24
XPident: Unknown
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.ast
ercity.net!10.15.14.3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41321
Ukryj nagłówki
Herbatka wrote:
> raz n-ty zadawane pytania " Jak zrobic skrzydelka takie jak w KFC,
> hamburgera takiego jak w McDonalds itp, itd. Jesli zadasz "pytanie
> dyzurne" - mamy taki staly zestaw pytan powracajacych jak bumerang (jak
> zrobic gofry, ciasto na pizze np.) to najprawdopodobniej zostaniesz
> grzecznie odeslana do archwium grupy
To ja korzystając z okazji zapytam szybko, czy ktoś pamięta kiedy mniej
więcej (i czy) było o tym, jak przyrządzić kurczaka w takiej panierce z
ciasta? Nie zależy mi na tym, żeby był "taki jak z KFC", wręcz
przeciwnie nawet :). Ale jako osoba kuchennie zupełnie nieuświadomiona
nie wiem, czy to ciasto należy ukręcić i nim kurczaka oblepiać, czy może
się go macza na przemian w jajku i mące, czy się go smaży na patelni czy
grilluje... i tak dalej.
No więc? Czy był już przepis na kurczaka/indyka/inny drób w panierce z
ciasta? Bo jeśli nie, to ja bym prosiła (im więcej dziwnych składników
tego ciasta, tym lepiej! :o)
Pozdrawiam,
Agnieszka
PS. Od razu się przyznam, że w archiwum grupy znaleźć nie umiem. :(
|