| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-09 11:37:38
Temat: Re: Odp: Lasagne, RisottoUżytkownik w...@p...onet.pl napisał:
>
>
> Droga Pani Walkie, Tango odpowiedzial, o ile sie nie myle, na moj post, a ja
> rzeczywiscie jestem rodzaju meskiego, jak sugeruje nick WOK ;-)
>
> Pozdrawiam
> Wok
> Gdansk
A ja wiem, wiem :-) Tylko chcialam sie wtracic do watku ale jesli to
watek dla Panow to ja przepraszam ;-) myk, zamykam drzwi i mnie nie ma :-)
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-09 14:05:33
Temat: Re: Odp: Lasagne, Risotto> Użytkownik w...@p...onet.pl napisał:
>
> >
> >
> > Droga Pani Walkie, Tango odpowiedzial, o ile sie nie myle, na moj post, a
ja
> > rzeczywiscie jestem rodzaju meskiego, jak sugeruje nick WOK ;-)
> >
> > Pozdrawiam
> > Wok
> > Gdansk
> A ja wiem, wiem :-) Tylko chcialam sie wtracic do watku ale jesli to
> watek dla Panow to ja przepraszam ;-) myk, zamykam drzwi i mnie nie ma :-)
>
>
Bron Boze!!! To watek dla wszystkich, prosze nie zamykac drzwi...;-) Chcialem
tylko wyjasnic nieporozumienie... :-)
Pozdrawiam!
> --
>
> o
> ooo walkie!
> o http://walkie.cegla.art.pl
> + Nawet ząb bywa wstawiony
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-09 20:12:48
Temat: Re: Odp: Lasagne, RisottoUżytkownik w...@p...onet.pl napisał:
>>Użytkownik w...@p...onet.pl napisał:
>>
>>
>>>
>>>Droga Pani Walkie, Tango odpowiedzial, o ile sie nie myle, na moj post, a
>
> ja
>
>>>rzeczywiscie jestem rodzaju meskiego, jak sugeruje nick WOK ;-)
>>>
>>>Pozdrawiam
>>>Wok
>>>Gdansk
>>
>>A ja wiem, wiem :-) Tylko chcialam sie wtracic do watku ale jesli to
>>watek dla Panow to ja przepraszam ;-) myk, zamykam drzwi i mnie nie ma :-)
>>
>>
>
>
> Bron Boze!!! To watek dla wszystkich, prosze nie zamykac drzwi...;-) Chcialem
> tylko wyjasnic nieporozumienie... :-)
> Pozdrawiam!
>
Ok, to zostaje :-)
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-09 20:50:12
Temat: Odp: Lasagne, Risotto
>
> Dzien dobry Panu,
>
> Czerwona papryka absolutnie nie jest za slodka do risotta. Dodawana przez
> Wlochów cukinia jest podobnie słodka, o czym zresztą kiedyś wspomniał
gdzieś
> Piotr Bikont (skądinąd znający się na dobrej kuchni). Prosze koniecznie
> spróbować z tą cukinią i półsłodkim białym winem wespół z bulionem
fifty-fifty -
> rewelacja! W razie zainteresowania umieszcze tu dokladny przepis za P.
> Bikontem, jest tam jeszcze dodawana slodka smietanka i parmezan. Swoją
drogą
> nigdzie absolutnie nie jest powiedziane, ze risotto ma byc pikantne czy
tez
> półpikantne. Może być zdecydowanie łagodne, by nie rzec słodkawe... O
dodawaniu
> wina takze wczoraj wspominalem w odpowiedzi na post Agatki.
>
> Cóż-podgrzewac chyba nieco dłużej... :)
>
> Serdecznie pozdrawiam
>
> Wok
> Gdańsk
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet
Witam ponownie
Cieszy mnie Pańska znajomość włoskiej kuchni. Zastanawia mnie jakiego
składnika Włosi dodają do pizzy aby spód pizzy nie przypalał się od kamienia
szamotowego (słyszałem że pieką w wysokich temperaturach).
Czy risotto można traktować jako danie główne? Jeżeli tak, to jaką wagę
powinno wynosić te danie?
Pozdrawiam
Tango
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-10 22:04:45
Temat: Re: Lasagne, Risotto>
> >
> > Dzien dobry Panu,
> >
> > Czerwona papryka absolutnie nie jest za slodka do risotta. Dodawana przez
> > Wlochów cukinia jest podobnie słodka, o czym zresztą kiedyś wspomniał
> gdzieś
> > Piotr Bikont (skądinąd znający się na dobrej kuchni). Prosze koniecznie
> > spróbować z tą cukinią i półsłodkim białym winem wespół z bulionem
> fifty-fifty -
> > rewelacja! W razie zainteresowania umieszcze tu dokladny przepis za P.
> > Bikontem, jest tam jeszcze dodawana slodka smietanka i parmezan. Swoją
> drogą
> > nigdzie absolutnie nie jest powiedziane, ze risotto ma byc pikantne czy
> tez
> > półpikantne. Może być zdecydowanie łagodne, by nie rzec słodkawe... O
> dodawaniu
> > wina takze wczoraj wspominalem w odpowiedzi na post Agatki.
> >
> > Cóż-podgrzewac chyba nieco dłużej... :)
> >
> > Serdecznie pozdrawiam
> >
> > Wok
> > Gdańsk
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet
>
>
> Witam ponownie
>
> Cieszy mnie Pańska znajomość włoskiej kuchni. Zastanawia mnie jakiego
> składnika Włosi dodają do pizzy aby spód pizzy nie przypalał się od kamienia
> szamotowego (słyszałem że pieką w wysokich temperaturach).
>
> Czy risotto można traktować jako danie główne? Jeżeli tak, to jaką wagę
> powinno wynosić te danie?
>
> Pozdrawiam
>
> Tango
>
>
>
Nigdy nie słyszałem o takim składniku.
Zdecydowanie może to być danie główne ale także jako przystawka (rzadziej).
Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem pytanie o wagę risotta w przypadku dania
głównego. To chyba trochę tak jakby dyskutować o liczbie kieliszków wina
wypitych przez 1 osobę do obiadu :-)
Pozdrawiam serdecznie
Wok
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-10 22:11:34
Temat: Re: Lasagne, Risotto> >
> > >
> > > Dzien dobry Panu,
> > >
> > > Czerwona papryka absolutnie nie jest za slodka do risotta. Dodawana przez
> > > Wlochów cukinia jest podobnie słodka, o czym zresztą kiedyś wspomniał
> > gdzieś
> > > Piotr Bikont (skądinąd znający się na dobrej kuchni). Prosze koniecznie
> > > spróbować z tą cukinią i półsłodkim białym winem wespół z bulionem
> > fifty-fifty -
> > > rewelacja! W razie zainteresowania umieszcze tu dokladny przepis za P.
> > > Bikontem, jest tam jeszcze dodawana slodka smietanka i parmezan. Swoją
> > drogą
> > > nigdzie absolutnie nie jest powiedziane, ze risotto ma byc pikantne czy
> > tez
> > > półpikantne. Może być zdecydowanie łagodne, by nie rzec słodkawe... O
> > dodawaniu
> > > wina takze wczoraj wspominalem w odpowiedzi na post Agatki.
> > >
> > > Cóż-podgrzewac chyba nieco dłużej... :)
> > >
> > > Serdecznie pozdrawiam
> > >
> > > Wok
> > > Gdańsk
> > >
> > > --
> > > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet
> >
> >
> > Witam ponownie
> >
> > Cieszy mnie Pańska znajomość włoskiej kuchni. Zastanawia mnie jakiego
> > składnika Włosi dodają do pizzy aby spód pizzy nie przypalał się od
kamienia
> > szamotowego (słyszałem że pieką w wysokich temperaturach).
> >
> > Czy risotto można traktować jako danie główne? Jeżeli tak, to jaką wagę
> > powinno wynosić te danie?
> >
> > Pozdrawiam
> >
> > Tango
> >
> >
> >
>
> Nigdy nie słyszałem o takim składniku.
>
> Zdecydowanie może to być danie główne ale także jako przystawka (rzadziej).
> Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem pytanie o wagę risotta w przypadku dania
> głównego. To chyba trochę tak jakby dyskutować o liczbie kieliszków wina
> wypitych przez 1 osobę do obiadu :-)
>
Oczywiście miałem na myśli liczbę kieliszków wina jaką 1 osoba p o w i n n a
wypić do obiadu ;)
> Pozdrawiam serdecznie
>
> Wok
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-11 21:48:25
Temat: Re: Lasagne, Risotto
Użytkownik <w...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:56ff.0000104f.3ee65795@newsgate.onet.pl...
> > >
> > > >
> > > > Dzien dobry Panu,
Przepraszam bardzo, ale czy moglibyscie ciac cytaty? Przedrzec sie przez
takiego tasiemca, to ponad moje sily, zwlaszcza w ta pogode ;) Dodam, zem
modemowiec i nie tylko ja pewnie...
Poza tym znalezc wlasciwa wypowiedz tez bardzo ciezko w takich krzakach.
Niestety, musze pomijac takie posty, a szkoda...:(
--
--Man@tka--
==========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |