Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!niusy.onet.pl
From: w...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Lasagne, Risotto
Date: 11 Jun 2003 00:11:34 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 70
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <5...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1055283094 31981 192.168.240.245 (10 Jun 2003 22:11:34 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Jun 2003 22:11:34 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 81.210.9.154, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.7 [pl] (Win98; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:159535
Ukryj nagłówki
> >
> > >
> > > Dzien dobry Panu,
> > >
> > > Czerwona papryka absolutnie nie jest za slodka do risotta. Dodawana przez
> > > Wlochów cukinia jest podobnie słodka, o czym zresztą kiedyś wspomniał
> > gdzieś
> > > Piotr Bikont (skądinąd znający się na dobrej kuchni). Prosze koniecznie
> > > spróbować z tą cukinią i półsłodkim białym winem wespół z bulionem
> > fifty-fifty -
> > > rewelacja! W razie zainteresowania umieszcze tu dokladny przepis za P.
> > > Bikontem, jest tam jeszcze dodawana slodka smietanka i parmezan. Swoją
> > drogą
> > > nigdzie absolutnie nie jest powiedziane, ze risotto ma byc pikantne czy
> > tez
> > > półpikantne. Może być zdecydowanie łagodne, by nie rzec słodkawe... O
> > dodawaniu
> > > wina takze wczoraj wspominalem w odpowiedzi na post Agatki.
> > >
> > > Cóż-podgrzewac chyba nieco dłużej... :)
> > >
> > > Serdecznie pozdrawiam
> > >
> > > Wok
> > > Gdańsk
> > >
> > > --
> > > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet
> >
> >
> > Witam ponownie
> >
> > Cieszy mnie Pańska znajomość włoskiej kuchni. Zastanawia mnie jakiego
> > składnika Włosi dodają do pizzy aby spód pizzy nie przypalał się od
kamienia
> > szamotowego (słyszałem że pieką w wysokich temperaturach).
> >
> > Czy risotto można traktować jako danie główne? Jeżeli tak, to jaką wagę
> > powinno wynosić te danie?
> >
> > Pozdrawiam
> >
> > Tango
> >
> >
> >
>
> Nigdy nie słyszałem o takim składniku.
>
> Zdecydowanie może to być danie główne ale także jako przystawka (rzadziej).
> Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem pytanie o wagę risotta w przypadku dania
> głównego. To chyba trochę tak jakby dyskutować o liczbie kieliszków wina
> wypitych przez 1 osobę do obiadu :-)
>
Oczywiście miałem na myśli liczbę kieliszków wina jaką 1 osoba p o w i n n a
wypić do obiadu ;)
> Pozdrawiam serdecznie
>
> Wok
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|