Data: 2003-06-10 22:11:34
Temat: Re: Lasagne, Risotto
Od: w...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> >
> > >
> > > Dzien dobry Panu,
> > >
> > > Czerwona papryka absolutnie nie jest za slodka do risotta. Dodawana przez
> > > Wlochów cukinia jest podobnie słodka, o czym zresztą kiedyś wspomniał
> > gdzieś
> > > Piotr Bikont (skądinąd znający się na dobrej kuchni). Prosze koniecznie
> > > spróbować z tą cukinią i półsłodkim białym winem wespół z bulionem
> > fifty-fifty -
> > > rewelacja! W razie zainteresowania umieszcze tu dokladny przepis za P.
> > > Bikontem, jest tam jeszcze dodawana slodka smietanka i parmezan. Swoją
> > drogą
> > > nigdzie absolutnie nie jest powiedziane, ze risotto ma byc pikantne czy
> > tez
> > > półpikantne. Może być zdecydowanie łagodne, by nie rzec słodkawe... O
> > dodawaniu
> > > wina takze wczoraj wspominalem w odpowiedzi na post Agatki.
> > >
> > > Cóż-podgrzewac chyba nieco dłużej... :)
> > >
> > > Serdecznie pozdrawiam
> > >
> > > Wok
> > > Gdańsk
> > >
> > > --
> > > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet
> >
> >
> > Witam ponownie
> >
> > Cieszy mnie Pańska znajomość włoskiej kuchni. Zastanawia mnie jakiego
> > składnika Włosi dodają do pizzy aby spód pizzy nie przypalał się od
kamienia
> > szamotowego (słyszałem że pieką w wysokich temperaturach).
> >
> > Czy risotto można traktować jako danie główne? Jeżeli tak, to jaką wagę
> > powinno wynosić te danie?
> >
> > Pozdrawiam
> >
> > Tango
> >
> >
> >
>
> Nigdy nie słyszałem o takim składniku.
>
> Zdecydowanie może to być danie główne ale także jako przystawka (rzadziej).
> Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem pytanie o wagę risotta w przypadku dania
> głównego. To chyba trochę tak jakby dyskutować o liczbie kieliszków wina
> wypitych przez 1 osobę do obiadu :-)
>
Oczywiście miałem na myśli liczbę kieliszków wina jaką 1 osoba p o w i n n a
wypić do obiadu ;)
> Pozdrawiam serdecznie
>
> Wok
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|