Data: 2003-06-10 22:04:45
Temat: Re: Lasagne, Risotto
Od: w...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> >
> > Dzien dobry Panu,
> >
> > Czerwona papryka absolutnie nie jest za slodka do risotta. Dodawana przez
> > Wlochów cukinia jest podobnie słodka, o czym zresztą kiedyś wspomniał
> gdzieś
> > Piotr Bikont (skądinąd znający się na dobrej kuchni). Prosze koniecznie
> > spróbować z tą cukinią i półsłodkim białym winem wespół z bulionem
> fifty-fifty -
> > rewelacja! W razie zainteresowania umieszcze tu dokladny przepis za P.
> > Bikontem, jest tam jeszcze dodawana slodka smietanka i parmezan. Swoją
> drogą
> > nigdzie absolutnie nie jest powiedziane, ze risotto ma byc pikantne czy
> tez
> > półpikantne. Może być zdecydowanie łagodne, by nie rzec słodkawe... O
> dodawaniu
> > wina takze wczoraj wspominalem w odpowiedzi na post Agatki.
> >
> > Cóż-podgrzewac chyba nieco dłużej... :)
> >
> > Serdecznie pozdrawiam
> >
> > Wok
> > Gdańsk
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet
>
>
> Witam ponownie
>
> Cieszy mnie Pańska znajomość włoskiej kuchni. Zastanawia mnie jakiego
> składnika Włosi dodają do pizzy aby spód pizzy nie przypalał się od kamienia
> szamotowego (słyszałem że pieką w wysokich temperaturach).
>
> Czy risotto można traktować jako danie główne? Jeżeli tak, to jaką wagę
> powinno wynosić te danie?
>
> Pozdrawiam
>
> Tango
>
>
>
Nigdy nie słyszałem o takim składniku.
Zdecydowanie może to być danie główne ale także jako przystawka (rzadziej).
Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem pytanie o wagę risotta w przypadku dania
głównego. To chyba trochę tak jakby dyskutować o liczbie kieliszków wina
wypitych przez 1 osobę do obiadu :-)
Pozdrawiam serdecznie
Wok
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|