Data: 2003-06-09 20:50:12
Temat: Odp: Lasagne, Risotto
Od: "Tango" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Dzien dobry Panu,
>
> Czerwona papryka absolutnie nie jest za slodka do risotta. Dodawana przez
> Wlochów cukinia jest podobnie słodka, o czym zresztą kiedyś wspomniał
gdzieś
> Piotr Bikont (skądinąd znający się na dobrej kuchni). Prosze koniecznie
> spróbować z tą cukinią i półsłodkim białym winem wespół z bulionem
fifty-fifty -
> rewelacja! W razie zainteresowania umieszcze tu dokladny przepis za P.
> Bikontem, jest tam jeszcze dodawana slodka smietanka i parmezan. Swoją
drogą
> nigdzie absolutnie nie jest powiedziane, ze risotto ma byc pikantne czy
tez
> półpikantne. Może być zdecydowanie łagodne, by nie rzec słodkawe... O
dodawaniu
> wina takze wczoraj wspominalem w odpowiedzi na post Agatki.
>
> Cóż-podgrzewac chyba nieco dłużej... :)
>
> Serdecznie pozdrawiam
>
> Wok
> Gdańsk
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet
Witam ponownie
Cieszy mnie Pańska znajomość włoskiej kuchni. Zastanawia mnie jakiego
składnika Włosi dodają do pizzy aby spód pizzy nie przypalał się od kamienia
szamotowego (słyszałem że pieką w wysokich temperaturach).
Czy risotto można traktować jako danie główne? Jeżeli tak, to jaką wagę
powinno wynosić te danie?
Pozdrawiam
Tango
|