| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-06 16:24:34
Temat: Lazania!!!witam wszystkich grupowiczow!!!!
Pilnie potrzebuje przepis na wysmienita Lazanie:)!!!!!
naprawde bardzo pilne!!!!!!!
Z gory dzieki!!
Mariusz Pawlicki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-06 16:39:15
Temat: Re: Lazania!!!
Marianek:
> witam wszystkich grupowiczow!!!!
>
> Pilnie potrzebuje przepis na wysmienita Lazanie:)!!!!!
> naprawde bardzo pilne!!!!!!!
poszukaj w archiwum, tych przepisów tu pełno, sam kiedzś (no nie dalej,
jak przed miesiącem) podawałem. Aha, szukaj pod lasagne, znajdziesz więcej.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-08 19:46:35
Temat: Re: Lazania!!!
> poszukaj w archiwum, tych przepisów tu pełno, sam kiedzś (no nie dalej,
> jak przed miesiącem) podawałem. Aha, szukaj pod lasagne, znajdziesz
więcej.
Ja równiez przymierzam sie do zrobienia lasagne i do archiwum zajrzałam
(jest tam mnóstwo przepisów!!!), ale jednej rzeczy nie uchwyciłam...
Poniewaz ciasto chcę zrobić sama to czy placki przygotowanego przeze mnie
ciasta mam wysuszyć przed ugotowaniem, tak jak to się robiło (kiedyś?) przy
robieniu makaronu domowego?
(Hmm... inaczej chyba byłby nawet problem z ugotowaniem, włożeniem do gara z
wodą itd...) Dobrze kombinuję?
Acha, i co to znaczy "zachartować" placki - po ugotowaniu przelać zimna
wodą?
A tak przy okazji do wszystkich miłośników lasagne....
Wg słów starej włoskiej babci prawdziwa lasagne robi sie z siedmiu gatunków
sera!
(Pewnie chodzi o tę najbardziej klasyczną)
Z góry dziękuję :)
Ani
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-09 05:38:23
Temat: Re: Lazania!!!
> Ja równiez przymierzam sie do zrobienia lasagne i do archiwum zajrzałam
> (jest tam mnóstwo przepisów!!!), ale jednej rzeczy nie uchwyciłam...
> Poniewaz ciasto chcę zrobić sama to czy placki przygotowanego przeze mnie
> ciasta mam wysuszyć przed ugotowaniem, tak jak to się robiło (kiedyś?)
przy
> robieniu makaronu domowego?
> (Hmm... inaczej chyba byłby nawet problem z ugotowaniem, włożeniem do gara
z
> wodą itd...) Dobrze kombinuję?
>
> Ani
Nie musisz wysuszac i nie musisz gotowac, tylko przekladac sosem/farszem(nie
wiem jaki masz przepis),posypac/oblozyc serem i do piekarnika.
Smacznego
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |