« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-10-30 16:44:55
Temat: MARGARYNAKtóra margaryna nadaje się do jedzenia na chlebie, jako smarowidło?
Staram się używać naprzemiennie masła, smalcu, i margaryny.
Z masłem (znajduję smaczne) i smalcem (własny wyrób) nie ma takiego problemu
jak z margaryną.
Której używacie na pieczywo?
Rama nie jest zła, choć już nie pachnie tak apetycznie jak kiedyś (przyjmujemy
cenę Ramy za wyjściową 1, 100%).
PysznyDuet (Raisio), dwie lub trzy odmiany, przy jego niskiej cenie (1/2 ceny
Ramy) jest dobry.
Delma jest dla mnie rozczaroweaniem (1/3 ceny Ramy) - to jakaś galaretka,
której nie można wyjąć z pudełka, bo nie trzyma się noża, przypomina kisiel-
galaretkę.
Lando (chyba tylko w Kauflandach) jest najtańsza za kilogram, ale zawiera dużo
wody, i nie jest smaczna.
Której margaryny używacie, co warto kupić?
(na chleb, nie do pieczenia/smażenia).
NZSNNW
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-11-13 18:04:05
Temat: Re: MARGARYNANie chcąc zakładać kolejnego wątku o margarynie/maśle chciałbym polecić Masło Łaciate
Ekstra
(czerwony napis) - jest po prostu niesamowicie dobre, wczoraj kupiłem bo akurat nie
było w sklepie
'zwykłego' ("Ekstra" w złotawej folii) i jestem bardzo mile zaskoczony, naprawde czuć
ten maślany
smak - wczoraj zjadłem 3 kromki chleba grubo posmarowane tym masłem, po prostu
świetne! Nie jest
bardzo tłuste, ma w miare naturalny maslany kolor (prawie białe), świetnie się
smaruje, Szkoda że
szybko się kończy :-)
Bardzo dobre jest też (choć trudniej sie smaruje gdy jest zmarźnięte) "Masło Extra -
Osełka górska"
(czerwone napisy, w okrągłym opakowaniu)
--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe
www.webprogress.com.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |