« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-06 08:20:41
Temat: MARYNATA do MIĘSCzesć
W swoich postach piszecie o marynowaniu Mięsa przed grillowaniem czy
pieczeniem
Czy ktos mógłby podać mi przepis na przygotowanie SCHABU (mam 2 dni) do
pieczenia: czy jaka marynata czy też inny sposób...
I oczywiscie proszę o przepis na marynatę na mięsko na grill -
KARKÓWECZKĘ.
Czekam
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-06 08:36:27
Temat: Odp: MARYNATA do MIĘSo tak, ja też szukam przepisu na marynatę na pyszną karkóweczkę!!
dzięki
Dorota
Użytkownik Marcin Szolajski <m...@g...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@g...pl...
> Czesć
>
> W swoich postach piszecie o marynowaniu Mięsa przed grillowaniem czy
> pieczeniem
>
> Czy ktos mógłby podać mi przepis na przygotowanie SCHABU (mam 2 dni) do
> pieczenia: czy jaka marynata czy też inny sposób...
>
> I oczywiscie proszę o przepis na marynatę na mięsko na grill -
> KARKÓWECZKĘ.
>
> Czekam
>
> Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-06 09:08:07
Temat: Re: MARYNATA do MI SMoja rada na karkowke. Przygotuj tzw. bejce. Sklad - lyzka miodu ,lyzka
musztardy, pieprz, sol, czosnek, oliwa z oliwek lub olej. Wymieszaj to
dobrze i odstaw na kilka minut . W tym czasie pokroj karczek na dosc
cienkie plastry oi rozbij tluczkiem. Do blebokiego naczynia wkladaj
umazane mocno bejca kawalki miesa. Wstaw pod przykryciem do lodowki na
jlepiej na noc lub n apare godzin.
Smaz na grillu do uzyskania ciemnozlocistego koloru. Smacznego - Monika.
Marcin Szolajski wrote:
> Czesć
>
> W swoich postach piszecie o marynowaniu Mięsa przed grillowaniem czy
> pieczeniem
>
> Czy ktos móg3by podać mi przepis na przygotowanie SCHABU (mam 2 dni) do
> pieczenia: czy jaka marynata czy też inny sposób...
>
> I oczywiscie proszę o przepis na marynatę na mięsko na grill -
> KARKÓWECZKĘ.
>
> Czekam
>
> Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-06 09:44:38
Temat: Re: MARYNATA do MIĘS> W swoich postach piszecie o marynowaniu Mięsa przed grillowaniem czy
> pieczeniem
Ja może nie do końca robię marynatę :)
kilka łyżek musztardy ( może być sarepska ), kilka łyżek oliwy zoliwek, sos
sojowy zamiast soli, pieprz, majeranek, bazylia, łyżeczka sosu worcester,
czosnek.
składniki miewszam aż wyjdzie z tego praiwe jednolita masa i smaruje tym
mięso, układając posmarowane kawałki warstwami w garnku.
Schabu na grila nie polecam raczej - może nie wyjść a byłoby szkoda :) -
ewentualni szaszłyki
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-06 18:57:57
Temat: Re: MARYNATA do MI SMonika Kamienska <m...@p...fm> wrote:
> Moja rada na karkowke. Przygotuj tzw. bejce. Sklad - lyzka miodu ,lyzka
> musztardy, pieprz, sol, czosnek, oliwa z oliwek lub olej. Wymieszaj to
> dobrze i odstaw na kilka minut . W tym czasie pokroj karczek na dosc
> cienkie plastry oi rozbij tluczkiem. Do blebokiego naczynia wkladaj
> umazane mocno bejca kawalki miesa. Wstaw pod przykryciem do lodowki na
> jlepiej na noc lub n apare godzin.
Powiedzcie mi jedno. Czy mieso przetrzymane w czyms takim przez noc
przypomina jeszcze smakiem mieso?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |