« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-26 17:47:40
Temat: Masa do biszkoptu się zwarzyla - POMOCY!Jak w temacie . 3,5 kostki masła,(60 dkg cukru +9 jaj) na ciepło i wystygło,
aromat, kakao.
Jak z tych klusek zrobic mase?
PILNE!! Na wieczór tort ma być gotów.
Czesław
Tyle razy go robiłem i zawsze było dobrze...
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-26 17:56:52
Temat: Re: Masa do biszkoptu się zwarzyla - POMOCY!Odrobine do makutry i ucierac pałką. Jak się ukręci dodawać po łyżce tej
zważonej masy. Moja matula nie jeden raz musiała tak ratować masę, jak za
młodzsych lat próbowałam jej "pomagać" w kuchni :)
albo dosypać ciut cukru pudru tudzież ajerkoniaku dolać z tym że podkreślam,
ze najpierw do malej ilości masy, musi zmienić ciut konsystencję
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-26 17:57:31
Temat: Re: Masa do biszkoptu się zwarzyla - POMOCY!albo kakao dosypuj ucierając
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-26 21:03:39
Temat: Re: Masa do biszkoptu się zwarzyla - POMOCY!> Jak w temacie . 3,5 kostki masła,(60 dkg cukru +9 jaj) na ciepło i wystygło,
> aromat, kakao.
> Jak z tych klusek zrobic mase?
> PILNE!! Na wieczór tort ma być gotów.
>
Donice z masa DELIKATNIE!!! podgrzac, a nastepnie mikserem recznym z koncowkami
typu korkociag (?) na max obrotach ubijac do ochlodzenia.
Poniewaz najczestsza przyczyna jest duza zawartosc wody w masle, nalezy dodac
czegos, co ja zwiaze. U mnie kakao.
Czeslaw
Wielkie dzieki za pomoc, za posty na priva tez.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-27 08:53:53
Temat: Re: Masa do biszkoptu się zwarzyla - POMOCY!Użytkownik Czeslaw Klott napisał:
> Jak w temacie . 3,5 kostki masła,(60 dkg cukru +9 jaj) na ciepło i wystygło,
> aromat, kakao.
> Jak z tych klusek zrobic mase?
> PILNE!! Na wieczór tort ma być gotów.
Trochę po czasie, ale moze na przyszłość. Po odrobinie masy ucieraj na
nowo, dodając po kroplece spirytusu. Uważaj, by nie przesadzić i to nie
ze względu na %, a na ponowną możliwosc zwarzenia całości.
--
pa, BasiaBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |