« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-05 15:08:59
Temat: Mascarpone PiątnicaChciałem po raz pierwszy zrobić Tiramisu. Dowiedziałem się, że jak tiramisu to
tylko z serkiem mascarpone. Kupiłem więc serek mascarpone zrobiony przez
Piątnicę. Kupiłem dwa - jeden na zapas. Otworzyłem i okazało się, że jest żółty
i leisty. Nawet bardziej niż homogenizowany. Wiedziałem tylko tyle, że to jest
coś pomiędzy homogenizowanym a białym mielonym - nigdy nie miałem styczności z
takim serkiem. Okazało się jednak, że zabraknie mi masy. Otworzyłem więc drugi
a tu niespodzianka: serek był biały, dosyć gęsty (np. almette).
Co o tym sądzić - ten żółty był popsuty?
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-10-05 16:31:41
Temat: Re: Mascarpone PiątnicaIn news:5329.000000e9.4525200b@newsgate.onet.pl, wojT wrote:
> Chciałem po raz pierwszy zrobić Tiramisu. Dowiedziałem się, że jak
> tiramisu to tylko z serkiem mascarpone. Kupiłem więc serek mascarpone
> zrobiony przez Piątnicę. Kupiłem dwa - jeden na zapas. Otworzyłem i
> okazało się, że jest żółty i leisty. Nawet bardziej niż
> homogenizowany. Wiedziałem tylko tyle, że to jest coś pomiędzy
> homogenizowanym a białym mielonym - nigdy nie miałem styczności z
> takim serkiem. Okazało się jednak, że zabraknie mi masy. Otworzyłem
> więc drugi a tu niespodzianka: serek był biały, dosyć gęsty (np.
> almette).
>
> Co o tym sądzić - ten żółty był popsuty?
Jakby ci to powiedzieć... Powinien być biały. Raczej nie żółty i nie
leisty.
Hania
--
......................
Beauty is in the behind of the beholder. [Pickles]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |