« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-10-05 10:32:33
Temat: grzybyjaki jest najlepszy sposób na konserwowanie grzybów?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-10-05 10:58:40
Temat: Re: grzyby
"fajniutka" <k...@p...fm> wrote in message
news:1160044353.835357.214070@b28g2000cwb.googlegrou
ps.com...
jaki jest najlepszy sposób na konserwowanie grzybów?
Zależy od przyszłego zastosowania.
Do wszystkiego (prawie) - suszenie, solenie
Do ziemniaków, na zupę - duszone a nastepnie pateryzowane (bez cebuli) w
słoikach lub mrożone w woreczkach śniadaniowych lub pojemnikach (najlepiej
próżniowo).
Do sałatek i jako zakąski - w occie lub kiszone.
Do ziemniaków - kiszone (opłukane i wrzucone do cebulki na patelnię, zalane
śmietaną - jak duszone.
Gąski zielone i nie tylko - można kisić z kapustą...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-10-05 18:39:30
Temat: Re: grzybyPrawusku a można jednakm normalnie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-10-08 13:54:30
Temat: Re: grzyby
Prawusek napisał(a):
> "fajniutka" <k...@p...fm> wrote in message
> news:1160044353.835357.214070@b28g2000cwb.googlegrou
ps.com...
> jaki jest najlepszy sposób na konserwowanie grzybów?
>
> Zależy od przyszłego zastosowania.
>
> Do wszystkiego (prawie) - suszenie, solenie
> Do ziemniaków, na zupę - duszone a nastepnie pateryzowane (bez cebuli) w
> słoikach lub mrożone w woreczkach śniadaniowych lub pojemnikach (najlepiej
> próżniowo).
> Do sałatek i jako zakąski - w occie lub kiszone.
> Do ziemniaków - kiszone (opłukane i wrzucone do cebulki na patelnię, zalane
> śmietaną - jak duszone.
> Gąski zielone i nie tylko - można kisić z kapustą...
dzieki prawusku za ino.jestem wdzięczna=)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |