Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!news.koszalin.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Maja Wieckowska" <m...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Nowy OutCook
Date: Fri, 26 Oct 2001 20:43:37 +0200
Organization: TP S.A. OT Koszalin
Lines: 47
Message-ID: <9re96t$ku$1@zt.koszalin.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: pa33.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: zt.koszalin.tpnet.pl 1004185629 670 213.76.124.33 (27 Oct 2001 12:27:09 GMT)
X-Complaints-To: a...@k...tpnet.pl
NNTP-Posting-Date: 27 Oct 2001 12:27:09 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:77003
Ukryj nagłówki
Witajcie!
Na http://outcook.info.koszalin.pl jest już nowa wersja OutCook Expressa
(0.1.7alpha). Poniżej przedstawiam wypis z !czytaj.to.txt.
Proszę o przeczytanie i ewentualne zastosowanie się.... Informuję również,
że można wgrać wszystkie pliki do katalogu z poprzednią wersją OutCooka -
bazy nie zostaną skasowane!
------ UWAGI DO WERSJI I NIE TYLKO ------
W tej wersji istotną nowościa jest słownik jednostek miar. Umożliwia on
poprawną
odmianę jednostek w zależności od ilości (np.: 1 kilogram, 2 kilogramy
itp.).
Oczywiście nie wymyśliłem algorytmu odmiany, lecz zastosowałem słownik,
tzn.:
wszystkie jednostki muszą znajdować się w bazie wraz z ich poprawną odmianą.
Słownik ten jest w menu Inne/Słowniki.
OutCook Express jest rozpowszechniany z pustą bazą przepisów. Jeśli ktoś nie
posiada jeszcze własnej bazy może zaimportować plik przepisy_import.xml.
UWAGA!!!!
Wszystkich proszę o zaimportowanie pliku slowniki_import.xml.
W następnej wersji poprawię eksport baz tak, aby można było wyeksportować
słowniki.
W związku z tym, że niezbyt często przeglądam grupę, proszę informować mnie
o
błędach w programie via email. Oczywiście nie zabraniam dzielić się
spostrzeżeniami na grupie :-)
Zachęcam również do przesyłania mi przepisów, które "wklepaliście". Bazy te
będą
umieszczone na stronie outcook.info.koszalin.pl oraz rozpowszechniane wraz z
programem co niewątpliwie zwiekszy jego atrakcyjność.
-----
Pozdrawiam wszystkich!
Podszywający sie pod Maję
<sig> <name> Bartosz Małkowski </name>
<email> b...@p...fm </email> </sig>
|