| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-08-28 09:21:24
Temat: OGÓRKI W DYNI LUB TYKWIEDoskonały dodatek do beczki z ogórkami.
Kiszenie ogórków w dyni / tykwie.
Wybieramy dynie / tykwy krągłe, od strony łodygi ostrożnie wykrawamy
otwór, ale tak, aby nie uszkodzić odkrojonej części. Wybieramy łyżką
ze środka nasiona nie naruszając miękiszu dyni / tykwy. Ciasno
układamy w niej małe ogórki korniszonowe. Zalewamy zalewą 4dag soli na
litr wody. Przykrywamy otwór częścią wcześniej odkrojoną, którą
mocujemy przy pomocy szpadek drewnianych. Wkładamy te dynie do beczki
na ogórki, wokół nich dajemy ogórki z przyprawami do normalnego
kiszenia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-08-28 11:54:59
Temat: Re: OGÓRKI W DYNI LUB TYKWIEUżytkownik Panslavista miał niepewny dość wzrok. Prosił o żar, wpatrzony
gdzieś w mrok. Wciągnął dym, i nim skryła go noc, tak powiedział:
> Kiszenie ogórków w dyni / tykwie.
>
> Wybieramy dynie / tykwy krągłe, od strony łodygi ostrożnie wykrawamy
> otwór, ale tak, aby nie uszkodzić odkrojonej części. Wybieramy łyżką
> ze środka nasiona nie naruszając miękiszu dyni / tykwy. Ciasno
> układamy w niej małe ogórki korniszonowe. Zalewamy zalewą 4dag soli na
> litr wody. Przykrywamy otwór częścią wcześniej odkrojoną, którą
> mocujemy przy pomocy szpadek drewnianych. Wkładamy te dynie do beczki
> na ogórki, wokół nich dajemy ogórki z przyprawami do normalnego
> kiszenia.
Dynia tez do konsumpcji?
--
FortArt
www.wikipasy.pl - Encyklopedia KS Cracovia on-line
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-08-28 13:24:03
Temat: Re: OGÓRKI W DYNI LUB TYKWIEOn 28 Sie, 13:54, Artur Fortuna <f...@p...pole.Reply-To.pl>
wrote:
> Użytkownik Panslavista miał niepewny dość wzrok. Prosił o żar, wpatrzony
> gdzieś w mrok. Wciągnął dym, i nim skryła go noc, tak powiedział:
>
> > Kiszenie ogórków w dyni / tykwie.
>
> > Wybieramy dynie / tykwy krągłe, od strony łodygi ostrożnie wykrawamy
> > otwór, ale tak, aby nie uszkodzić odkrojonej części. Wybieramy łyżką
> > ze środka nasiona nie naruszając miękiszu dyni / tykwy. Ciasno
> > układamy w niej małe ogórki korniszonowe. Zalewamy zalewą 4dag soli na
> > litr wody. Przykrywamy otwór częścią wcześniej odkrojoną, którą
> > mocujemy przy pomocy szpadek drewnianych. Wkładamy te dynie do beczki
> > na ogórki, wokół nich dajemy ogórki z przyprawami do normalnego
> > kiszenia.
>
> Dynia tez do konsumpcji?
>
> --
> FortArt
> www.wikipasy.pl- Encyklopedia KS Cracovia on-line
Pewnie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |