Data: 2005-10-18 12:15:31
Temat: OT Re: swiezosc przypadkiem odkryta:)
Od: 'madzik' <g...@o...tegoteznie.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anetek:
>>Ale za to zrobię sobie bigos. Na tłuszczu kokosowym (bezwonnym). O.
>
> Aaaaaa. Nie lepiej kupić jakiegoś tłustego boczku i coś wytopić? Chyba
> że nie ma, to wtedy nie było pytania ;-)
Aż tak tłustego surowego nie widziałam. Nie to, żebym nie wierzyła, że
nie istnieje, bo pewnie jest, i jak już zapoznamy się z jakimiś
PełnąGebąLokalnymiRolnikami, to pewnie i się SmalecJakTrzeba znajdzie ;-).
Co do tłuszczu kokosowego: dobrze znosi bardzo wysokie temperatury, w
pełni bezzapachowy - nie można narzekać. Boczku dla zapachu mogę dodać
osobno. Tak jak dodaję np. owoców jałowca, bo bez niego nie da umiem
uzyskać smaku (lokalne wędliny/mięso jakoś nie dają mi pożądanego
aromatu...). Tak, przypalam ;-)
--
[Pozdrawiam cieplutko, ]
[Magda ]
[JID: m...@j...org ]
[Khoiba: I know the reason why you came to me...]
|