Data: 2003-02-23 08:38:03
Temat: Odp: MM.Nutella! ;)
Od: "Dieta" <d...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Użytkownik "misiczka" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b38g4q.3vvh9qv.1@misiczka.com...
>
> > Okazuje się bowiem, że jeśli tłuszcz z cukrem jest mocno związany
> > ("zemulgowany") to organizm "dłużej się zmaga" z oddzieleniem tłuszczu
od
> > cukru i
Po chwili namyslu....
A co w takim razie z pelnym mlekiem, jogurtami 3%, tlustym serem bialym itd?
Czyzby mialo to oznaczac, ze w przypadku tego typu produktow wazna jest
zawartosc tluszczu (albo 0% albo 30%) i tylko naprawde duza zawartosc
tluszczu jak w przypadku serow zoltych i camembertow powoduje, ze przebiega
proces o ktorym pisalas a jesli jest to jakies tam powiedzmy 3% to
procentowy udzial tluszczu jest zbyt maly by spowolnic oproznianie zoladka z
tresci i skrobia trawiona jest szybciej...?
Montignac... nienawidze cie!
Dieta zamyslona.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|