Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Kianit / D.C." <r...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Pieczenie ciast w kuchence mikrofalowej
Date: Tue, 15 Apr 2003 13:51:35 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 27
Message-ID: <b7gro4$gm3$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <b77qae$n2v$5@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pe107.wroclaw.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1050407492 17091 213.76.199.107 (15 Apr 2003 11:51:32
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 15 Apr 2003 11:51:32 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:152971
Ukryj nagłówki
Użytkownik Wojciech Ściesiński <w...@N...prv.pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b77qae$n2v$...@a...news.tpi.pl...
> Witam Wszystkich :-)
>
> Czy ktoś ma jakieś doświadczenia dot. pieczenia ciast w kuchence
> mikrofalowej ?
Hej :)
Moim ulubionym i popisowym ciastem jest... marchewkowe z mikrofalówki.
Przepisu niestety nie pamiętam, ale odszperam i wklepię później.
W każdym razie piekę 7 min. na 800W, bez żadnych bajerów (nawet nie wiem
która funkcja u mnie to te osławione grile i inne). Ciacho zawsze
wychodzi wypieczone i chrupiące a w środku soczyste. Mój TŻ za pierwszym
razem stwierdził
"kiedy ty zdążyłaś taki fajny piernik upiec?"
:))))
Słyszałam, że większość ciast proszkowych fajnie wychodzi z mikroweli.
W mojej książce o mikrofalówce mam podanych kilkanaście różnych
przepisów, daj znać jakie by cię interesowały a ja sprawdzę, czy jest
coś odpowiadającego. Generalnie wygląda na to, że każde przeciętne
ciasto (od sernika po drożdżówkę, a nawet biszkopt) można upiec. średnio
mirkofaluje się na pełnej mocy przez 8-12 min.
Pozdrawiam,Kianit
|