« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-09-13 20:30:01
Temat: Ser zamiast sosuWitam!
Kucharka jestem raczej kiepska, a gotowaniem zajmuje sie od okolo roku,
kiedy to zamieszkalam z moim mezem. Mam problem, kiedykolwiek usuluje
zrobic sos ze smietana wedlug przepisu ze smietany robi mi sie ser. Jak
tego uniknac, dodac maki czy co?
Pozdrawiam,
Anka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-09-14 04:48:48
Temat: Re: Ser zamiast sosu
Anna, Bartosz Balcer napisał(a) w wiadomości:
<4...@p...com>...
>Witam!
>
>Kucharka jestem raczej kiepska, a gotowaniem zajmuje sie od okolo roku,
>kiedy to zamieszkalam z moim mezem. Mam problem, kiedykolwiek usuluje
>zrobic sos ze smietana wedlug przepisu ze smietany robi mi sie ser. Jak
>tego uniknac, dodac maki czy co?
>
Jak najbardziej dodac maki :-)
dobrze jes tez najpierw do tej smietany wlac troche goracego sosu -
zamieszac a potem to
wszystko chlup do garnka.
Mozna tez uzyc serka topionego zamiast smietany....ale to juz zuupelnie inna
historia :-))))
Zycze sukcesów
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-14 06:30:43
Temat: Odp: Ser zamiast sosu> >Kucharka jestem raczej kiepska, a gotowaniem zajmuje sie od okolo roku,
> >kiedy to zamieszkalam z moim mezem. Mam problem, kiedykolwiek usuluje
> >zrobic sos ze smietana wedlug przepisu ze smietany robi mi sie ser. Jak
> >tego uniknac, dodac maki czy co?
> >
Polecam Ci smietane ukwaszona (dokladnie taka nazwa, rozowy kartonik z
Lowicza), gwarantuje, ze nigdy sie nie zwarzy, a poza tym jest autentycznie
niezastapiona, gesta i nie trzeba dodawac do niej nic wiecej, ani mieszac
wczesniej z odrobina sosu.
Od kiedy jej uzylam, nie ma dla mnie innej smietany. Kupilam ostatnio z
innej firmy tez ponoc ukwaszona, zwarzyla sie zaraz po nalaniu do zupy.
pozdrawiam
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-14 13:42:16
Temat: Re: Ser zamiast sosuAt 06:48 00-09-14, you wrote:
>Anna, Bartosz Balcer napisał(a) w wiadomości:
><4...@p...com>...
> >Mam problem, kiedykolwiek usuluje
> >zrobic sos ze smietana wedlug przepisu ze smietany robi mi sie ser. Jak
> >tego uniknac, dodac maki czy co?[ciach]
>Jak najbardziej dodac maki :-)
Ale ile?
>dobrze jes tez najpierw do tej smietany wlac troche goracego sosu -
>zamieszac a potem to
>wszystko chlup do garnka.
:-). Dzieki.
>Mozna tez uzyc serka topionego zamiast smietany....ale to juz zuupelnie inna
>historia :-))))
Predzej uzylabym mleka ;-)
Anka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-15 04:23:25
Temat: Re: Ser zamiast sosu
Anna, Bartosz Balcer napisał(a) w wiadomości:
<4...@p...wp.pl>...
At 06:48 00-09-14, you wrote:
>Anna, Bartosz Balcer napisał(a) w wiadomości:
><4...@p...com>...
> >Mam problem, kiedykolwiek usuluje
> >zrobic sos ze smietana wedlug przepisu ze smietany robi mi sie ser. Jak
> >tego uniknac, dodac maki czy co?[ciach]
>>Jak najbardziej dodac maki :-)
>Ale ile?
Na kubek smietany to bedzie z lyzka stolowa :-)))
>>Mozna tez uzyc serka topionego zamiast smietany....ale to juz zuupelnie
inna
>>historia :-))))
>Predzej uzylabym mleka ;-)
Spokojnie mozesz uzywac mleka - wychodzi bardziej dietetycznie :-)))))
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-09-18 21:31:30
Temat: Re: Ser zamiast sosuAt 06:23 00-09-15, you wrote:
> >>Jak najbardziej dodac maki :-)
>
> >Ale ile?
>
>
>Na kubek smietany to bedzie z lyzka stolowa :-)))
Acha, to ja juz teraz wiem :-)
> >>Mozna tez uzyc serka topionego zamiast smietany....ale to juz zuupelnie
>inna
> >>historia :-))))
>
> >Predzej uzylabym mleka ;-)
>Spokojnie mozesz uzywac mleka - wychodzi bardziej dietetycznie :-)))))
I o to chodzi :-)
Anka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |