Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!news.pik-net.pl!not-for-mail
From: "Sylvi" <s...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: Surowka Anki
Date: Mon, 26 Mar 2001 07:51:06 +0200
Organization: PIK-Net Sieci Rozlegle - http://www.pik-net.pl
Lines: 59
Message-ID: <99mlhl$k8u$1@shilo.silesia.pik-net.pl>
References: <4...@4...com>
<3aba9b9c$1@news.astercity.net> <3abb09ed$1@news.ircx.pl>
<3abba47e$1@news.ircx.pl>
Reply-To: "Sylvi" <s...@a...pl>
NNTP-Posting-Host: pc50.silesia.pik-net.pl
X-Trace: shilo.silesia.pik-net.pl 985586037 20766 213.186.64.99 (26 Mar 2001 05:53:57
GMT)
X-Complaints-To: n...@s...silesia.pik-net.pl
NNTP-Posting-Date: 26 Mar 2001 05:53:57 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:47379
Ukryj nagłówki
Ja natomiast zrobilam tyle, ile Krysia napisala. Wyszla mi ogromna micha :-)
Bylo rzeczywiscie przepyszne i najwiecej zjadlam ja... :-)
Dodalam oczywiscie bialą rzodkiew...
Smak tej surowki bardzo przypominal mi smak innej, rownie dobrej.
Robi sie ją tylko z bialej kapusty drobno pokrojonej, dodaje sie rowniez sok
z cytryny i troche majonezu (no i sol i pieprz)... Tez jest baaaardzo dobre
i naprawde w smaku podobne do "surowki Anki".
To tak dla informacji tych, ktorym brakuje czasu albo skladnikow na
zrobienie "Ankowej" :-)
Sylwia
Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3abba47e$...@n...ircx.pl...
>
> Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3abb09ed$...@n...ircx.pl...
> >
> > Użytkownik "Orion" <o...@h...pl> napisał w wiadomości
> > news:3aba9b9c$1@news.astercity.net...
> > >
> > > Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal
w
> > > wiadomosci
> > > > Zetrzec na tarce ze 2 marchewki (grubo). Pociac same
> > > > glowki/paczki brokula, nie lodygi tylko te malutkie peczki, Tak,
> > > > zeby byla drobna sieczka. ). Posikac sokiem z cytryny.....itd.
>
> > > > Krysia
> > > ----------------------
> > > Bardzo ciekawy przepis . Skopiowalem go do swojego
> > > kulinarnego notatka i wypróbuje jak tylko dostepne beda
> > > brokuly. Przyznam sie,ze na surowo dotychczas ich nie jadlem.
> > >
> Orion
> >
> >
> > Brokuly sa dostepne caly czas, mozna probowac, tez mam taki zamiar
> >
> > Basia
>
> No i zrobilam - cos wspanialego!!!!!!!!!!!!!
> Robilam kontrolna ilosc - 1 marchewka, pol brokula i to byl blad - mial
byc
> dodatek do kolacji a w ramach probowania zjedli mi wszystko.
> Proponuje wrzucic ten przepis do PuszKKKi.
>
> serdecznie pozdrawiam
> Basia
> >
> >
>
>
|