Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!orion.cst.tpsa.pl!ne
ws.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Ean" <a...@u...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <rRm75.3889$Qw1.94153@news.tpnet.pl>
Subject: Odp: Surówki
Lines: 34
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Message-ID: <7Yl85.14178$Qw1.340338@news.tpnet.pl>
Date: Tue, 04 Jul 2000 13:49:55 GMT
NNTP-Posting-Host: 195.116.50.193
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 962718595 195.116.50.193 (Tue, 04 Jul 2000 15:49:55 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Tue, 04 Jul 2000 15:49:55 MET DST
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:30499
Ukryj nagłówki
Użytkownik Anna Górska <a...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:rRm75.3889$Q...@n...tpnet.pl...
> Chciałabym bardzo abyście Drodzy Grupowicze podali mi przepisy na różnego
> rodzaju surówki z kapusty
> Z góry dziękuję
> Ania
>
>
a moze suruwka z kapusty z pomidorami i sosem jogurtowym ????
Pol glowki kapusty drobno poszarkować. Dodać 2 duże pomidory (bez skórki)
dość drobno pokrojone. do tego trochę drobno posiekanej cebulki, zielone
ogórki (2 szt gruntowych), rzodkiewki (2/3 peczka), koperek - co kto ma i
lubi - moga byc nawet surowe pieczarki. Całość zalewamy (ale bez przesady -
kapusta puści sok) sosikiem z jogurtu - może być z tych gotowych. ja
osobiście najbardziej lubie bardziej tuczący - smietane pomieszaną z
majonezem i doprawaioną do smaku.
inna wariacja na temat to kapusta pomieszana z kukurydza, cebula i
jablkami - ale to bardziej przepis na pekinska kapuste. Proporcje - pol
glowki kapust, 2/3 puszki kukurydzy, 3 srednie jablka, 2 male cebule - sos -
jak kto lubi :)
Ean
[zbyt lubiaca majonez...]
|