« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-30 12:56:45
Temat: chinszczyznawitam! Mam pytanko: zna ktos moze nieskomplikowany i szybki przepis na tzw
chinszczyzne :) chodzi mi o piers kurczaka w jakims slodko kwasnym
sosie.Pozdrawiam
Yenefer
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-30 12:56:48
Temat: Odp: chinszczyzna
Użytkownik Yenefer <y...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:blbuil$e4g$...@n...onet.pl...
> witam! Mam pytanko: zna ktos moze nieskomplikowany i szybki przepis na >
tzw
> chinszczyzne :) chodzi mi o piers kurczaka w jakims slodko kwasnym
> sosie.
Najprosciej? To po najmniejszej linii oporu: filet z kury plus fix Knorra.
Wiem, ze "pod poziom" ale zadanie brzmialo: "najprosciej"
I wbrew pozorom calkiem niezle....
Pozdrowienia - Jasiek
Janusz Nedoma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 15:19:38
Temat: Re: chinszczyzna
"Yenefer" <y...@w...pl> wrote in message
news:blbuil$e4g$1@news.onet.pl...
> witam! Mam pytanko: zna ktos moze nieskomplikowany i szybki przepis na tzw
> chinszczyzne :) chodzi mi o piers kurczaka w jakims slodko kwasnym
> sosie.Pozdrawiam
> Yenefer
>
>
Jak ma być proste i szybkie to najlepiej z gotowego sosu. Biegnij najlepiej
do sklepu i kup sosy gotowe "Blue Dragon". Np: Singapurskie Curry, do tego
trochę marchewki małą cukinię, kalafior. Możesz też dodać pieczarki i mleko
kokosowe, niesłodzone.
Potem marchewkę, pokrój w cienkie plasterki, kalafiora na drobne kwiatki i
podsmaż, cukinię w plasterki i też podsmaż, możesz dodać paprykę, aż będą
miękkie. Na innej patelni usmaż piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę, i
dorzuć do warzyw. Na koniec dodaj pieczarki pokrojone i dodaj saszetkę sosu.
Trochę podduś i gotowe. Jeśli nie lubisz ostrego bardzo, to zawsze możesz
dodać małą puszeczkę mleka kokosowego. Podawać z ryżem. Jako szybkie danie
wypróbowałam już nie raz.
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 17:42:17
Temat: Re: chinszczyznaUżytkownik Yenefer napisał:
> witam! Mam pytanko: zna ktos moze nieskomplikowany i szybki przepis na tzw
> chinszczyzne :) chodzi mi o piers kurczaka w jakims slodko kwasnym
> sosie.Pozdrawiam
> Yenefer
>
>
Potrzebujesz dla dwoch osob:
pol paczki mieszanki chinskiej mrozonej (warzywa)
podwojna piers z kurczaka
szklanka soku pomaranczowego
lyzeczka sosou sambal olelek
lyzeczka (kopiasta) maki ziemniaczanej
oliwa
Do rozgrzanego woka wrzucic warzywa i pokrojonego w paski cienkie
kurczaka. Podsmazyc. Szklanke sosu pomaranczowego rozrobic z maka
ziemniaczana i sosem sambal olelek. Zalac tym warzywa i chwilke poczekac
az zgestnieje. Podawac z ryzem.
--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-01 06:53:35
Temat: Re: chinszczyznaJa mam w dupie gotowe sosy. Równie dobrze można przygotować coś szybkiego w
domku.
Pierś w plastry, podsmażyć. Dodać paprykę pokrojoną i smażyć całość przez
chwilę. Dodać śmietanę + curry. Podawać z ryżem. Extra klasa, brat cioteczny
Savallas`a
Użytkownik "Yenefer" <y...@w...pl> napisał w wiadomości
news:blbuil$e4g$1@news.onet.pl...
> witam! Mam pytanko: zna ktos moze nieskomplikowany i szybki przepis na tzw
> chinszczyzne :) chodzi mi o piers kurczaka w jakims slodko kwasnym
> sosie.Pozdrawiam
> Yenefer
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |