Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Magdalena" <m...@a...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: chinszczyzna
Date: Tue, 30 Sep 2003 17:19:38 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 27
Message-ID: <blc6ua$q0r$1@SunSITE.icm.edu.pl>
References: <blbuil$e4g$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: chello062179062041.chello.pl
X-Trace: SunSITE.icm.edu.pl 1064935178 26651 62.179.62.41 (30 Sep 2003 15:19:38 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 30 Sep 2003 15:19:38 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:174839
Ukryj nagłówki
"Yenefer" <y...@w...pl> wrote in message
news:blbuil$e4g$1@news.onet.pl...
> witam! Mam pytanko: zna ktos moze nieskomplikowany i szybki przepis na tzw
> chinszczyzne :) chodzi mi o piers kurczaka w jakims slodko kwasnym
> sosie.Pozdrawiam
> Yenefer
>
>
Jak ma być proste i szybkie to najlepiej z gotowego sosu. Biegnij najlepiej
do sklepu i kup sosy gotowe "Blue Dragon". Np: Singapurskie Curry, do tego
trochę marchewki małą cukinię, kalafior. Możesz też dodać pieczarki i mleko
kokosowe, niesłodzone.
Potem marchewkę, pokrój w cienkie plasterki, kalafiora na drobne kwiatki i
podsmaż, cukinię w plasterki i też podsmaż, możesz dodać paprykę, aż będą
miękkie. Na innej patelni usmaż piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę, i
dorzuć do warzyw. Na koniec dodaj pieczarki pokrojone i dodaj saszetkę sosu.
Trochę podduś i gotowe. Jeśli nie lubisz ostrego bardzo, to zawsze możesz
dodać małą puszeczkę mleka kokosowego. Podawać z ryżem. Jako szybkie danie
wypróbowałam już nie raz.
Magda
|