Data: 2003-09-30 15:19:38
Temat: Re: chinszczyzna
Od: "Magdalena" <m...@a...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Yenefer" <y...@w...pl> wrote in message
news:blbuil$e4g$1@news.onet.pl...
> witam! Mam pytanko: zna ktos moze nieskomplikowany i szybki przepis na tzw
> chinszczyzne :) chodzi mi o piers kurczaka w jakims slodko kwasnym
> sosie.Pozdrawiam
> Yenefer
>
>
Jak ma być proste i szybkie to najlepiej z gotowego sosu. Biegnij najlepiej
do sklepu i kup sosy gotowe "Blue Dragon". Np: Singapurskie Curry, do tego
trochę marchewki małą cukinię, kalafior. Możesz też dodać pieczarki i mleko
kokosowe, niesłodzone.
Potem marchewkę, pokrój w cienkie plasterki, kalafiora na drobne kwiatki i
podsmaż, cukinię w plasterki i też podsmaż, możesz dodać paprykę, aż będą
miękkie. Na innej patelni usmaż piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę, i
dorzuć do warzyw. Na koniec dodaj pieczarki pokrojone i dodaj saszetkę sosu.
Trochę podduś i gotowe. Jeśli nie lubisz ostrego bardzo, to zawsze możesz
dodać małą puszeczkę mleka kokosowego. Podawać z ryżem. Jako szybkie danie
wypróbowałam już nie raz.
Magda
|