Data: 2003-09-30 17:42:17
Temat: Re: chinszczyzna
Od: "walkie!" <walkie_precz_ze_spamem@wroclaw_tu_cos_do_wywalenia.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Yenefer napisał:
> witam! Mam pytanko: zna ktos moze nieskomplikowany i szybki przepis na tzw
> chinszczyzne :) chodzi mi o piers kurczaka w jakims slodko kwasnym
> sosie.Pozdrawiam
> Yenefer
>
>
Potrzebujesz dla dwoch osob:
pol paczki mieszanki chinskiej mrozonej (warzywa)
podwojna piers z kurczaka
szklanka soku pomaranczowego
lyzeczka sosou sambal olelek
lyzeczka (kopiasta) maki ziemniaczanej
oliwa
Do rozgrzanego woka wrzucic warzywa i pokrojonego w paski cienkie
kurczaka. Podsmazyc. Szklanke sosu pomaranczowego rozrobic z maka
ziemniaczana i sosem sambal olelek. Zalac tym warzywa i chwilke poczekac
az zgestnieje. Podawac z ryzem.
--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!
|