Data: 2003-06-08 16:23:57
Temat: Odp: [ciekawostka] miskant cukrowy ...
Od: "Katarzyna Tkaczyk" <k...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Bpjea <b...@...pl (usun 'x' - z powodu spamu)> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:bbvndj$5lf$...@a...news.tpi.pl...
> Katarzyna Tkaczyk napisał(a) w wiadomości: ...
> >A jak odróznić M. sacchariflorus od M. sinensis ?
>
> Stuprocentowo? - nie wiem. Wg. jednej ksiazki o trawach - M. sinensis ma
> kwiatostany po przekwitnieciu szarosrebrzyste, a M. sacchariflorus -
> srebrzystobiale.
Trzeba będzie przyjrzeć się jesienią :-) Ale czy ja srebrzystobiałe od
srebrzystoszarych odróżnię ?
>
>
> Wg. tej samej ksiazki (plus troche moich przypuszczen) M.sinensis
'Zebrinus'
> to M.sinensis 'Strictus'.
Ja się będę trzymać nazwy "Zebrinus" bo się przyzwyczaiłam :-)
>
> Co do prawdopodobnego slodkiego smaku - moga go miec, moim zdaniem,
wnetrza
> mlodych pedow lub klacza. Nie sprawdzalem jednak.
Wnętrza pedów też próbowałam . Pozostały kłącza do degustacji.
--
Pozdrawiam, Kaśka
|