Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia indyk z czosnkiem i pieczarkami

Grupy

Szukaj w grupach

 

indyk z czosnkiem i pieczarkami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-05 13:44:46

Temat: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Od: "Dorota Orzeszak" <d...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

W czasie wizyty u mamy zrobilam obiadek indykowo-czosnkowy. Szanowne grono z
chata prosilo o zamieszczenie przepiu na grupie i nie bede niedobra i sie
podziele z wami przepisem :)))

Składniki ( na oko):
- surowa piers z indyka pokrojona na plastry grubosci 2 cm
- 1,5 kg pieczarek
- 4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
- kawalek sera Rokpol ( ja uzylam z 30 dag)
- 4 duze glowki czosnku
- przyprawy

Pieczarki pokroilam na plasterki i poddusilam na patelni. Ostudzilam. Serek
homogenizowany i ser Rokpol zmiksowalam na gladka mase. Dorzucilam do tej
masy przecisniety czosnek i znowu wymieszalam dokladnie. Przyprawilam.
Gdy sos za gesty to mozna dodac jogurtu naturalnego troszke.
W naczyniu zaroodpornym lekko wytluszczonym poukladalam kawalki indyka.
Wysypalam pieczarki i polalam calosc sosem serowo-czosnkowym. Wstawilam do
lekko nagrzanego piekarnika i pieklam w temperaturze okolo 180 stopni okolo
40 minut.
Do tego podalam ziemniaczki i surowke z pomidorow i groszku.

Zycze smacznego :)
Valentine






› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-05 21:47:58

Temat: Odp: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


W czasie wizyty u mamy zrobilam obiadek indykowo-czosnkowy. Szanowne grono
z
> chata prosilo o zamieszczenie przepiu na grupie i nie bede niedobra i sie
> podziele z wami przepisem :)))
>
> Składniki ( na oko):
> - surowa piers z indyka pokrojona na plastry grubosci 2 cm
> - 1,5 kg pieczarek
> - 4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
> - kawalek sera Rokpol ( ja uzylam z 30 dag)
> - 4 duze glowki czosnku
> - przyprawy
>
> Pieczarki pokroilam na plasterki i poddusilam na patelni. Ostudzilam.
Serek
> homogenizowany i ser Rokpol zmiksowalam na gladka mase. Dorzucilam do tej
> masy przecisniety czosnek i znowu wymieszalam dokladnie. Przyprawilam.
> Gdy sos za gesty to mozna dodac jogurtu naturalnego troszke.
> W naczyniu zaroodpornym lekko wytluszczonym poukladalam kawalki indyka.
> Wysypalam pieczarki i polalam calosc sosem serowo-czosnkowym. Wstawilam do
> lekko nagrzanego piekarnika i pieklam w temperaturze okolo 180 stopni
okolo
> 40 minut.
> Do tego podalam ziemniaczki i surowke z pomidorow i groszku.
>
> Zycze smacznego :)
> Valentine

> Dzięki za przepis, z ptactwa najbardziej lubię indyka. Jako przystawkę do
niego podaję często jabłka na ciepło z czosnkiem i majerankiem.Ilość
dowolna. Jabłka (ok.1 kg) podsmażam na maśle z odrobiną cukru,( na poaćkę)
na koniec dodaję parę ząbków czosnku przepuszczonych przez praskę oraz z
pół łyżki majeranku.Pozdrawiam Ramzes.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-10 17:50:03

Temat: Odp: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Dorota Orzeszak <d...@a...com.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:9s65as$jsl$...@s...man.poznan.pl...

Hej!

Przepis zamierzam wypróbować na niedzielny obiad,ale niepokoją mnie te 4
główki czosnku cóś strasznie dużo. Czy to ma być tak na pewno?
Pozrawiam zaniepokojony Ramzes.:-

>
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-10 23:07:26

Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Od: "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9sjp8r$jps$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
> Przepis zamierzam wypróbować na niedzielny obiad,ale niepokoją mnie te 4
> główki czosnku cóś strasznie dużo. Czy to ma być tak na pewno?

Tak :)
Ja uzylam 4 glowek, ale ja baaardzo lubie czosnek :)
Zawsze mozesz mniej dodac, to chyba zalezy od tego jak lubisz i na ile
lubisz czosnek.

--
Pozdrawiam i zycze smacznego
Valentine


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-11 07:59:23

Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Od: w...@p...gazeta.pl (Agnieszka Wostal) szukaj wiadomości tego autora

czy moge prosić o przepis na tego indyka z czosnkiem i pieczarkami z
góry bardzo dziękuje.
Pozdrawiam - Agnieszka Wostal
e-mail: w...@i...pl, w...@p...gazeta.pl
tel: +48605684422
----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl>
Do: <p...@n...pl>
Wysłano: 11 listopada 2001 00:07
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami


Użytkownik "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9sjp8r$jps$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
> Przepis zamierzam wypróbować na niedzielny obiad,ale niepokoją mnie
te 4
> główki czosnku cóś strasznie dużo. Czy to ma być tak na pewno?

Tak :)
Ja uzylam 4 glowek, ale ja baaardzo lubie czosnek :)
Zawsze mozesz mniej dodac, to chyba zalezy od tego jak lubisz i na ile
lubisz czosnek.

--
Pozdrawiam i zycze smacznego
Valentine




--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-11 16:14:11

Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Agnieszka Wostal wrote:

> czy moge prosić o przepis na tego indyka z czosnkiem i pieczarkami z
> góry bardzo dziękuje.
> Pozdrawiam - Agnieszka Wostal

przecież jest w tym samym wątku, 3 posty w górę. A tak apropos, to kiedyś
podawałem podobny (ze względu na czosnek) przepis na czosnek z kurzymi
nogami.
Aha, na sobotni obiad nadaje się trochę bardziej, możliwe, że w
poniedziałek w pracy ludzie trochę będą nosem kręcić. Mi to akurat wsio
ryba ;-))

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-11 18:44:33

Temat: Odp: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


> --
> Pozdrawiam i zycze smacznego
> Valentine

Rewelacja, proszony obiad dla rodziny był hitem. Zięć zjadł i o dokładkę
poprosił.Czosnku dodałam trochę mniej, ja lubię bardzo ale moja wątroba
trochę mniej.Dzięki za przepisik. Pozdrawiam nażarty Ramzes.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-11 19:02:48

Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Od: "Dorota Orzeszak" <s...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9smho8$a93$2@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
> > --
> > Pozdrawiam i zycze smacznego
> > Valentine
>
> Rewelacja, proszony obiad dla rodziny był hitem. Zięć zjadł i o dokładkę
> poprosił.Czosnku dodałam trochę mniej, ja lubię bardzo ale moja wątroba
> trochę mniej.Dzięki za przepisik. Pozdrawiam nażarty Ramzes.

Bardzo mi milo, ze przepis taki udany i ze rodzian zadowolona :)

--
Pozdrawiam
Valentine


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-12 17:04:16

Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Od: w...@p...gazeta.pl (Agnieszka Wostal) szukaj wiadomości tego autora

ja jestem nowym użytkownikiem i dla tego nie mam tego przepisu ładnie
się uśmiecham po przepisik na indyczka
w...@p...gazeta.pl

----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "waldemar z domu" <w...@t...de>
Do: <p...@n...pl>
Wysłano: 11 listopada 2001 17:14
Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami


Agnieszka Wostal wrote:

> czy moge prosić o przepis na tego indyka z czosnkiem i pieczarkami z
> góry bardzo dziękuje.
> Pozdrawiam - Agnieszka Wostal

przecież jest w tym samym wątku, 3 posty w górę. A tak apropos, to
kiedyś
podawałem podobny (ze względu na czosnek) przepis na czosnek z kurzymi
nogami.
Aha, na sobotni obiad nadaje się trochę bardziej, możliwe, że w
poniedziałek w pracy ludzie trochę będą nosem kręcić. Mi to akurat
wsio
ryba ;-))

Waldek




--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-12 18:10:02

Temat: Re: indyk z czosnkiem i pieczarkami
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Agnieszka Wostal wrote:

> ja jestem nowym użytkownikiem i dla tego nie mam tego przepisu ładnie
> się uśmiecham po przepisik na indyczka


no to Agnieszko najpierw lekcja, potem zabawa:

po pierwsze primo: możesz sobie całe wątki ściągnąć, gdy są na serwerze.
po drugie primo: możesz znaleźć początek wątka włączając odpowiednią opcję
(ale nie wiem gdzie, bo tego Outlooka to nie lubię i nie używam)
po pierwsze secundo: pisz po cytowanym i tnij cytaty.

Waldek

a tu cytat z listu Doroty:


W czasie wizyty u mamy zrobilam obiadek indykowo-czosnkowy. Szanowne grono z
chata prosilo o zamieszczenie przepiu na grupie i nie bede niedobra i sie
podziele z wami przepisem :)))

Składniki ( na oko):
- surowa piers z indyka pokrojona na plastry grubosci 2 cm
- 1,5 kg pieczarek
- 4 opakowania serka homogenizowanego naturalnego
- kawalek sera Rokpol ( ja uzylam z 30 dag)
- 4 duze glowki czosnku
- przyprawy

Pieczarki pokroilam na plasterki i poddusilam na patelni. Ostudzilam. Serek
homogenizowany i ser Rokpol zmiksowalam na gladka mase. Dorzucilam do tej
masy przecisniety czosnek i znowu wymieszalam dokladnie. Przyprawilam.
Gdy sos za gesty to mozna dodac jogurtu naturalnego troszke.
W naczyniu zaroodpornym lekko wytluszczonym poukladalam kawalki indyka.
Wysypalam pieczarki i polalam calosc sosem serowo-czosnkowym. Wstawilam do
lekko nagrzanego piekarnika i pieklam w temperaturze okolo 180 stopni okolo
40 minut.
Do tego podalam ziemniaczki i surowke z pomidorow i groszku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kurze opowieści
Rogale swietomarcinskie
Maseczki -kulinarnie moze nie ale kuchennie jak najbardziej
w spr. Poznania
podsmażone pieczarki i co dalej?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »