Data: 2004-01-14 10:33:26
Temat: Odp: orzech włoski
Od: "Janusz Czapski" <j...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Dirko <d...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bu33t5$ot8$...@k...task.gda.pl...
> Swego czasu na podwórzu gospodarstwa rolniczego ZHZ w Andrychowie
rosły
> orzechy włoskie - większość o bardzo miękkiej skorupce, a niektóre miały
> nawet tę skorupkę niepełną.
Czasem latem na targu w Lublinie trafiają się orzechy o nadzwyczaj miękkiej
skorupie ( takie, ze nawet ja w palcach je rozgniatam) nazywane
papierówkami. Jednak są one przydatne do jedzenia tylko na świeżo - źle się
przechowują.
O takie Wam chodzi?
Jeżeli tak to myślę, ze latem daloby się to załatwić.
Pozdrawiam :-)
Janusz
|