« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-27 11:34:50
Temat: panierkamam pytanko
co zrobić, żeby nie odklejała się panierka podczas smażenia?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-27 12:29:59
Temat: RE: panierkaFrom: Ewa
>
> > co zrobić, żeby nie odklejała się panierka podczas smażenia?
>
>
> Jak mi sie zdaje, to zalezy to od patelni i cierpliwosci
> (nie mozna za
> szybko przewracac na druga strone)
> i byc moze temperatury oleju (czy co tam lejesz)
> Jak ktos wie lepiej to niech sprostuje.
>
> Ewa
>
Z tego, co wiem, to można najpierw obtoczyć w mące, a później
w jaju i w panierce. I jeszcze docisnąć.
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-27 12:36:33
Temat: Odp: panierkaPrzede wszystki panierka do czego? Bo to wazne ... na miecho inaczej na
rybkie inaczej ... poza tym ... warto dobrze rozgrzac olej i nie przewracac
za szybko ... niech sie naprawde kazda strona dobrze przysmazy .... a
patelnia ... nawet na teflonowej czy ze stali nierdzewnej potrafi sie
przykleic :) .... zawsze mam ten problem jak sie spiesze (slina hektolitrami
po brodzie scieka) i wlasnie nie rozgrzeje porzadnie pateklni i oleju na
niej ... a jak spokojnie poczekam .... nigdy nie odlazi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-27 12:54:44
Temat: Re: panierka
> co zrobić, żeby nie odklejała się panierka podczas smażenia?
Jak mi sie zdaje, to zalezy to od patelni i cierpliwosci (nie mozna za
szybko przewracac na druga strone)
i byc moze temperatury oleju (czy co tam lejesz)
Jak ktos wie lepiej to niech sprostuje.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-27 14:48:26
Temat: Odp: panierka
Użytkownik Mateusz <m...@p...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:97g73n$mdt$...@p...polcard.com.pl...
> Przede wszystki panierka do czego? Bo to wazne ... na miecho inaczej na
> rybkie inaczej ...
Czy mozesz, prosze, rozwinac mysl :))) Bo ja pojecia nie mam, a bardzo bym
chciala wiedziec jak na miecho a jak na rybkie :)
Pozdrawiam,
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-27 14:56:28
Temat: Re: panierka
Użytkownik "Marta" <m...@b...com.pl-no_spam> napisał...
>
> Użytkownik Mateusz m...@p...com.pl napisał...
> > Przede wszystki panierka do czego? Bo to wazne ... na miecho inaczej na
> > rybkie inaczej ...
>
> Czy mozesz, prosze, rozwinac mysl :))) Bo ja pojecia nie mam, a bardzo bym
> chciala wiedziec jak na miecho a jak na rybkie :)
Hmm... Można jeszcze na leniucha - moczyć w mleku i w gotowej panierce z
torebki... Raz tak próbowałam, ale rodzina się krzywiła okrutnie...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-27 18:08:16
Temat: Re: panierkaNajpierw obtocz mieso w mace, a potem w jajcu i bulce czy czyms innym. Ale
najwazniejsze jest to, zeby z panierka nie przesadzic, jej nadmiar trzeba
otrzasnac. Jak sie tego nie zrobi i sie czlowiek polasi, bo ona smaczna, to
ta skubana i tak pozniej wlasnie w czasie smazenia odpada.
Pozdr.,
Danka
"przemek cybulski" <y...@p...com> schreef in bericht
news:97g391$2qc$1@news.tpi.pl...
> mam pytanko
> co zrobić, żeby nie odklejała się panierka podczas smażenia?
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-27 18:11:45
Temat: Re: panierka
Użytkownik "Danka" <j...@z...nl> napisał...
> Najpierw obtocz mieso w mace, a potem w jajcu i bulce czy czyms innym. Ale
> najwazniejsze jest to, zeby z panierka nie przesadzic, jej nadmiar trzeba
> otrzasnac. Jak sie tego nie zrobi i sie czlowiek polasi, bo ona smaczna,
to
> ta skubana i tak pozniej wlasnie w czasie smazenia odpada.
A ja obtaczam grubo i mi nie odpada - jest gruba, pulchna, miejscami odstaje
od schabowego - ale to jest taki bąbel powietrzny, a nigdy nie odpada...
Może to dlatego, że ja schabowych nie solę przed panierowaniem, wcale nie
solę i nie puszczają soku?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-27 18:38:22
Temat: Re: panierka
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:97gfbi$7le$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Marta" <m...@b...com.pl-no_spam> napisał...
> >
> > Użytkownik Mateusz m...@p...com.pl napisał...
> > > Przede wszystki panierka do czego? Bo to wazne ... na miecho inaczej
na
> > > rybkie inaczej ...
> >
> > Czy mozesz, prosze, rozwinac mysl :))) Bo ja pojecia nie mam, a bardzo
bym
> > chciala wiedziec jak na miecho a jak na rybkie :)
>
> Hmm... Można jeszcze na leniucha - moczyć w mleku i w gotowej panierce z
> torebki... Raz tak próbowałam, ale rodzina się krzywiła okrutnie...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
> Mnie osobiście smakują dotowe panierki kamisa do kurczaka i do kotletów.
ale sama mozesz zrobić panierkę standart: mąka, bułka tarta, jajko, albo
dodać pokruszone migdsły, czy sezam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-27 18:46:42
Temat: Re: panierka>
> A ja obtaczam grubo i mi nie odpada - jest gruba, pulchna, miejscami
odstaje
> od schabowego - ale to jest taki bąbel powietrzny, a nigdy nie odpada...
> Może to dlatego, że ja schabowych nie solę przed panierowaniem, wcale nie
> solę i nie puszczają soku?
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
> no właśnie podobno mięso powinno być suche
> irmina
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |