Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!rzeszow.rmf.pl!orion
.cst.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Ean" <a...@u...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3968b31f$1@news.astercity.net> <3...@p...onet.pl>
Subject: Odp: plotki???
Lines: 46
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Message-ID: <rSfa5.36641$Qw1.853921@news.tpnet.pl>
Date: Mon, 10 Jul 2000 08:32:23 GMT
NNTP-Posting-Host: 195.116.50.193
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 963217943 195.116.50.193 (Mon, 10 Jul 2000 10:32:23 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Mon, 10 Jul 2000 10:32:23 MET DST
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:30825
Ukryj nagłówki
Użytkownik sadyl <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
> tehacjusz wrote:
> >
> > co zrobic przyzadzic z 1 kg ploci
> > podajcie jakis przepis bo je zara kotu oddam
> >
> > pozdrawiam ::)))
>
> usmażyc
>
> spodziewasz sie jakiegos wykwintnego przepisu na ploc?
>
> ssadyl
> pies: jak mieszkasz blisko 3city to moge je wtrzachnac zamiast kota:)
Ja tez reflektuje na te plocie....
Usmazylabym je na chrupiaco i juz.
A duze te ryby sa ????
To co mi przychodzi na mysl to:
1. usmazyc na rumiano obtoczone:
- w mace
- w jajku i sezamie
- ziolach i mace
2. Usmazone w mace mozna zalac marynata
- usmazone ulozyc w wysokim naczyniu przekladajac leko cebulka pokrojona w
krazki
- zalac goraca woda z octem, sola, listami laurowymi, ziarnkami pieprzu
[przepis jest wybitnie biwakowy - byc moze mozbna go wzbogacic np o
marchewke i inne warzywka]
- teraz najtrudniejsze ;) - odczekac dzien, zeby sie "przezarlo"
3. moja babcia robila pyszna kuleczki rybne, tyle ze parcy przy niech jest
dosyc duzo, trzeba bylo plocie lekko obgotowac, potem odfiletowac jak
najdokladniej, zmielic miesko, a potem postepowac mniej wiecej jak z
pulpecikami - niestety - nie jestem w stanie podac dokladniejszego przepisu
gdyz sama nigdy go nie robilam - moze ktos inny go zna
Ean
|