Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!pwr.wroc.pl!panorama.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!news.gosat.
com.pl!nobody
From: "kate" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: strucla czy strucel??
Date: Thu, 30 Aug 2001 14:39:15 +0200
Organization: Wroclaw University of Technology, Poland
Lines: 37
Message-ID: <j...@n...gosat.com.pl>
References: <9mjmg0$ssv$1@news.onet.pl> <3b8df145$1@news.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: kapkap.gosat.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:65039
Ukryj nagłówki
Hali, halo!
Takiego apetytu narobiliście!!!! Niech ktoś się wreszcie zlituje i poda
przepis na strudel ! Jadłam kiedyś ten frykas nad Bodeńskim - mniam, palce
lizac.
Pozdrawiam
Kate
Użytkownik adiola <a...@p...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3b8df145$...@n...acn.pl...
> Czesc,
> Strucla ( nie strucel ) - ciasto drozdzowe z makiem, serem, jablkami, ja
> robie tez z marmolada morelowa ( pyszniutkie ).
> Jak chcesz dam przepis prosty, zawsze udajacy sie ( bez jajek ! )
> Strudel to zupelnie inny rodzaj ciasta ( maka, jajko, oliwa, ocet, sol ) ,
> ktore rozciaga sie na cienki placek, po czym naklada sie np. jablka, mak.
> Jak wyzej , tez mam przepis . W tym ciescie stosunek ciasta do nadzienia
> jest jak 1:10. Jest pyszne, tylko conieco pracochlonne.
> Pozdrowionka
> adiola
>
>
> "lukas" <l...@p...onet.pl> wrote in message
> news:9mjmg0$ssv$1@news.onet.pl...
> > .. ale to chyba mniej wazne..
> >
> > Czy mozecie mi powiedziec jak to sie robi ??
> > i czy dobrze mi sie kojarzy ze to jest takie ciasto "powykrecane" na
> > wszystkie strony??
> > i ostatnie pytanie .. strucla(cel) jest z jablkami?
> >
> > dzieki wielkie!
> > lukas
> >
> >
>
>
|