Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.atman.pl!not-for-mail
From: drzewko <d...@b...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: [P] Gofry + patent do gofrownicy :)
Date: Mon, 24 Nov 2003 11:42:33 +0100
Organization: ATMAN
Lines: 32
Message-ID: <o...@n...atman.pl>
NNTP-Posting-Host: gatetk.biezanow.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
X-Trace: news.atman.pl 1069670243 31069 213.199.205.130 (24 Nov 2003 10:37:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 24 Nov 2003 10:37:23 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera7.01/Win32 M2 build 2651
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:180520
Ukryj nagłówki
hej!
Poniewaz temat ten wraca jak bumerang, a poza tym jestem wielbicielka
gofrow podaje kolejny przepis.
Moja rodzinka stwierdzila, ze to najlepsze jakie dotad zrobilam... A
wyprobowalam juz wiele przepisow:
25dag masla
10 dag cukru
1 cukier wanilioy
6 jajek
50 dag maki
1 proszek do pieczenia
1 kubeczek smietany 22% (kwasne)
1 pudeleczko kremowki
Maslo + cukier + cukier waniliowy + szcypta soli utrzec na puszysta mase.
Ucierajac wbijac po jajku
Dodac przesiana make i proszek do pieczenia. Ucierajac dodac stopniowo
kremowke i kwasna smietane.
Gofrownice smarowac stopiony maslem (ja do tego mam pedzelek), nakladac
ciasto i piec na zloto.
I tu nadchodzi patent. Mam gofrownice 3 w 1 - do gofrow, kanapek i mieska.
I zawsze ten wierzch gofrow byl niedopieczony, niksztaltny. Po prostu gora
gofrownicy nie dociskala i gofry byly takie dwukolorowe :(
Dwa sciski stolarskie zalozone po obu stronach urzadzenia zalatwily sprawe -
gofry wyszly pachnace i rumiane z obu stron :)
Smacznego
drzewko
PS. Przepis pochodzi z Tiny, ja go zmodyfikowalam lekko, oryginalnie jest
wiecej cukru, ale to jak kto lubi.
|