« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-21 10:30:17
Temat: Papryka na zimęTeraz papryka jest po 2 zł, zimą będzie po 20. Chciałabym więc zawekować.
Nigdy jeszcze nie wekowałam papryki. Pomysł mam taki: paprykę poddusić z
pomidorami, ale nie całkiem na miękko (no bo jeszcze zmieknie przy
pasteryzowaniu), do słojów i pasteryzować. Pomidory po to, żeby się wszystko
razem kąpało w jakimś płynie. Tylko nie wiem jak pasteryzować. Czy wystarczy
pół godziny jednorazowo (jak owoce), czy konieczna trzykrotna pasteryzacja w
odstępie dobowym (jak mięso).
Dziekuję - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-21 11:19:48
Temat: Re: Papryka na zim
Użytkownik "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> napisał w wiadomości
news:cip025$eg7$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Teraz papryka jest po 2 zł, zimą będzie po 20. Chciałabym więc zawekować.
> Nigdy jeszcze nie wekowałam papryki. Pomysł mam taki: paprykę poddusić z
> pomidorami, ale nie całkiem na miękko (no bo jeszcze zmieknie przy
> pasteryzowaniu), do słojów i pasteryzować. Pomidory po to, żeby się
wszystko
> razem kąpało w jakimś płynie. Tylko nie wiem jak pasteryzować. Czy
wystarczy
> pół godziny jednorazowo (jak owoce), czy konieczna trzykrotna pasteryzacja
w
> odstępie dobowym (jak mięso).
> Dziekuję - Agnieszka
---
moja Mamuś pasteryzuje paprykę pół godziny.
a.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-21 12:01:51
Temat: Re: Papryka na zimęTylko nie wiem jak pasteryzować. Czy wystarczy
> pół godziny jednorazowo (jak owoce), czy konieczna trzykrotna pasteryzacja
w
> odstępie dobowym (jak mięso).
Ja nie pasteryzuje, tylko zalewam gorącą zalewą i świetnie się trzyma.
Anna S.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-21 23:40:27
Temat: Re: Papryka na zimę
----- Original Message -----
From: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, September 21, 2004 12:30 PM
Subject: Papryka na zimę
> Teraz papryka jest po 2 zł, zimą będzie po 20. Chciałabym więc zawekować.
> Nigdy jeszcze nie wekowałam papryki. Pomysł mam taki: paprykę poddusić z
> pomidorami, ale nie całkiem na miękko (no bo jeszcze zmieknie przy
> pasteryzowaniu), do słojów i pasteryzować. Pomidory po to, żeby się
wszystko
> razem kąpało w jakimś płynie. Tylko nie wiem jak pasteryzować. Czy
wystarczy
> pół godziny jednorazowo (jak owoce), czy konieczna trzykrotna pasteryzacja
w
> odstępie dobowym (jak mięso).
> Dziekuję - Agnieszka
>
> Ja pasteryzuję dokładnie 10 minut i wychodza świetne, lekko twarde , nie
rozgotowane.Tak pasteryzuje słoiki z kolorowa papryką.A 15 minut
pasteryzecji poddaje cebulke , czosnek i ogórki.
Beata
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |