Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pesto?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pesto?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-10 15:23:46

Temat: Pesto?
Od: "mamast" <m...@p...ckp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w lodówce już
od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
Z góry dziękuję za wszystkie rady!
Pozdrawiam!
Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-10 16:03:42

Temat: Re: Pesto?
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

mamast wrote:
> Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w lodówce już
> od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
> Z góry dziękuję za wszystkie rady!
> Pozdrawiam!
> Magda
>
>
daj mi :D

--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-10 17:15:35

Temat: Re: Pesto?
Od: "Akulka" <s...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

mamast <m...@p...ckp.pl> napisał(a):

> Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w lodówce już
> od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
> Z góry dziękuję za wszystkie rady!
> Pozdrawiam!
> Magda

Zrobić z makaronem i nie popłakać sie ze szczęścia, takie to pyszne jest, np:
~~~~~~~~~~~~~~

SPAGHETTI Z PESTO

Składniki:
1 słoiczek sosu pesto (polecam zielone pesto), spaghetti, oliwa z oliwek,
żółty ser

W osolonej wodzie gotujemy makaron. Zagotowujemy wodę w czajniku. Czekamy, aż
wyekspiruje nieco energii. Jeżeli przygotowujemy sos dla siebie jedynie,
wlewamy bardzo ciepłą wodę, nieco mniej niż 1/3 szkl. Do tego dodajemy
niedużo dobrej oliwy z oliwek i dodajemy kopiastą łyżeczkę pesto.
Dla każdej następnej osoby zwielokrotniamy porcję (uważać, żeby nie
przesadzić z wodą).
Mieszamy i przestępując z nogi na nogę dodajemy do świeżo ugotowanego i
odsączonego makaronu. Całość posypujemy tartym żółtym serem i wstawiamy
śliniąc się już na maxa na chwilę do mikrofali, żeby rozpuścić ser ale ten
zabieg nie jest już absolutnie konieczny.
Po wyjęciu z mikrofali obkładamy zieleniący się na talerzu makaron cząstkami
pomidorów obwrzątkowanych, czyli bez skórki i biegnąc w szeroko pojętym
kierunku kanapy wciągamy specjał z prędkością światła.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Akulka


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-10 17:43:59

Temat: Re: Pesto?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 10 Jan 2003 16:23:46 +0100, "mamast" <m...@p...ckp.pl>
wrote:

>Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w lodówce już
>od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
>Z góry dziękuję za wszystkie rady!
>Pozdrawiam!
>Magda
>

- z makaronem, czosnkeim, brokulem. i moze byc wedzonka
smazona/bekon/szynka

- na malych grzankach z serem np kozim lub owczym typu bryndza -
pomazac grzanki male pesto, na to lyzeczka ciapnac sera, przybrac
kawalkiem szczypiorku

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-10 21:00:58

Temat: R: Pesto?
Od: "rairiz1" <r...@v...it> szukaj wiadomości tego autora

Proponuje z malymi kopytkami.
Gdy sa ugotowane nalezy je odsedzic, wymieszac z zimnym pesto i posypac duza
iloscia Parmigiano.

mamast <m...@p...ckp.pl> wrote in message avmofa$c9g$...@n...tpi.pl...
> Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w lodówce
już
> od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
> Z góry dziękuję za wszystkie rady!
> Pozdrawiam!
> Magda
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-12 08:45:47

Temat: Re: Pesto?
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik rairiz1 <r...@v...it> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:ewGT9.12392$0...@n...tin.it...
> Proponuje z malymi kopytkami.
> Gdy sa ugotowane nalezy je odsedzic, wymieszac z zimnym pesto i
posypac duza
> iloscia Parmigiano.
>
> mamast <m...@p...ckp.pl> wrote in message
avmofa$c9g$...@n...tpi.pl...
> > Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w
lodówce
> już
> > od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
> > Z góry dziękuję za wszystkie rady!
> > Pozdrawiam!
> > Magda
> >
Bardzo dobra jest rolada z indyka ( z piersi ma się rozumieć). Należy
rozciąć pierś na jak najcieńszy płat, następnie wysmarować pesto i
posypać drobno startym serem, następnie zawinąć związać posmarować oliwą
z czosnkiem i posypać tymiankiem.
Można jeść na ciepło i na zimno


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-12 11:57:32

Temat: Re: Pesto?
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Aleksander Kłosiewicz wrote:

> Bardzo dobra jest rolada z indyka ( z piersi ma się rozumieć). Należy
> rozciąć pierś na jak najcieńszy płat, następnie wysmarować pesto i
> posypać drobno startym serem, następnie zawinąć związać posmarować oliwą
> z czosnkiem i posypać tymiankiem.
> Można jeść na ciepło i na zimno
>
>
ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
jak ja to uwielbiam - ale uwielbiam to tak strasznie bardzo ze az mnie
skrecilo i strzyknelo

--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

No to zabieram się za ciężkie ciasto Krysi...
marynata do miesa-pytanie
Boczniak a la schabowy??
strona www pytanie
Łososiowy kolor łososia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »