| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-10 15:23:46
Temat: Pesto?Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w lodówce już
od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
Z góry dziękuję za wszystkie rady!
Pozdrawiam!
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-10 16:03:42
Temat: Re: Pesto?mamast wrote:
> Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w lodówce już
> od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
> Z góry dziękuję za wszystkie rady!
> Pozdrawiam!
> Magda
>
>
daj mi :D
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-10 17:15:35
Temat: Re: Pesto?mamast <m...@p...ckp.pl> napisał(a):
> Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w lodówce już
> od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
> Z góry dziękuję za wszystkie rady!
> Pozdrawiam!
> Magda
Zrobić z makaronem i nie popłakać sie ze szczęścia, takie to pyszne jest, np:
~~~~~~~~~~~~~~
SPAGHETTI Z PESTO
Składniki:
1 słoiczek sosu pesto (polecam zielone pesto), spaghetti, oliwa z oliwek,
żółty ser
W osolonej wodzie gotujemy makaron. Zagotowujemy wodę w czajniku. Czekamy, aż
wyekspiruje nieco energii. Jeżeli przygotowujemy sos dla siebie jedynie,
wlewamy bardzo ciepłą wodę, nieco mniej niż 1/3 szkl. Do tego dodajemy
niedużo dobrej oliwy z oliwek i dodajemy kopiastą łyżeczkę pesto.
Dla każdej następnej osoby zwielokrotniamy porcję (uważać, żeby nie
przesadzić z wodą).
Mieszamy i przestępując z nogi na nogę dodajemy do świeżo ugotowanego i
odsączonego makaronu. Całość posypujemy tartym żółtym serem i wstawiamy
śliniąc się już na maxa na chwilę do mikrofali, żeby rozpuścić ser ale ten
zabieg nie jest już absolutnie konieczny.
Po wyjęciu z mikrofali obkładamy zieleniący się na talerzu makaron cząstkami
pomidorów obwrzątkowanych, czyli bez skórki i biegnąc w szeroko pojętym
kierunku kanapy wciągamy specjał z prędkością światła.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Akulka
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-10 17:43:59
Temat: Re: Pesto?On Fri, 10 Jan 2003 16:23:46 +0100, "mamast" <m...@p...ckp.pl>
wrote:
>Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w lodówce już
>od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
>Z góry dziękuję za wszystkie rady!
>Pozdrawiam!
>Magda
>
- z makaronem, czosnkeim, brokulem. i moze byc wedzonka
smazona/bekon/szynka
- na malych grzankach z serem np kozim lub owczym typu bryndza -
pomazac grzanki male pesto, na to lyzeczka ciapnac sera, przybrac
kawalkiem szczypiorku
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-10 21:00:58
Temat: R: Pesto?Proponuje z malymi kopytkami.
Gdy sa ugotowane nalezy je odsedzic, wymieszac z zimnym pesto i posypac duza
iloscia Parmigiano.
mamast <m...@p...ckp.pl> wrote in message avmofa$c9g$...@n...tpi.pl...
> Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w lodówce
już
> od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
> Z góry dziękuję za wszystkie rady!
> Pozdrawiam!
> Magda
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-12 08:45:47
Temat: Re: Pesto?
Użytkownik rairiz1 <r...@v...it> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:ewGT9.12392$0...@n...tin.it...
> Proponuje z malymi kopytkami.
> Gdy sa ugotowane nalezy je odsedzic, wymieszac z zimnym pesto i
posypac duza
> iloscia Parmigiano.
>
> mamast <m...@p...ckp.pl> wrote in message
avmofa$c9g$...@n...tpi.pl...
> > Witam! Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc, byłabym b. wdzięczna! Mam w
lodówce
> już
> > od roku słoik pesto, ale nie wiem co z nim począć....
> > Z góry dziękuję za wszystkie rady!
> > Pozdrawiam!
> > Magda
> >
Bardzo dobra jest rolada z indyka ( z piersi ma się rozumieć). Należy
rozciąć pierś na jak najcieńszy płat, następnie wysmarować pesto i
posypać drobno startym serem, następnie zawinąć związać posmarować oliwą
z czosnkiem i posypać tymiankiem.
Można jeść na ciepło i na zimno
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-12 11:57:32
Temat: Re: Pesto?Aleksander Kłosiewicz wrote:
> Bardzo dobra jest rolada z indyka ( z piersi ma się rozumieć). Należy
> rozciąć pierś na jak najcieńszy płat, następnie wysmarować pesto i
> posypać drobno startym serem, następnie zawinąć związać posmarować oliwą
> z czosnkiem i posypać tymiankiem.
> Można jeść na ciepło i na zimno
>
>
ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
jak ja to uwielbiam - ale uwielbiam to tak strasznie bardzo ze az mnie
skrecilo i strzyknelo
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
===========================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |