Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Piekarniki (co na czym?)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Piekarniki (co na czym?)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-15 15:55:45

Temat: Piekarniki (co na czym?)
Od: Gosia <x...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Czy możecie poradzić co piec na jakich ustawieniach piekarnika. Kiedy
termoobieg, kiedy pieczenie góra+dół, kiedy sam dół itp. Czy są
zauważalne różnice w smaku potrawy pieczonej na termoobiegu, a pieczonej
np. tylko na grzaniu dolnym?

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-16 14:16:00

Temat: Re: Piekarniki (co na czym?)
Od: "Katarzyna Kulpa" <k...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Czy możecie poradzić co piec na jakich ustawieniach piekarnika.
> Kiedy
> termoobieg, kiedy pieczenie góra+dół, kiedy sam dół itp. Czy są
> zauważalne różnice w smaku potrawy pieczonej na termoobiegu, a
> pieczonej np. tylko na grzaniu dolnym?

ciast nie pieke na termoobiegu - ponoc wychodza za suche. nie wiem, czy
termoobieg w ogole mi sie przyda (mam od niedawna) - mies nie jadam, a
zapiekanki czy ciasta chyba nie powinny sie za bardzo przesuszac?

-- kasica

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-17 21:38:15

Temat: Re: Piekarniki (co na czym?)
Od: " " <o...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja też od niedawna mam nowy piekarnik i eksperymentuję.
Na razie upiekłam 3 ciasta na termoobiegu i bardzo sobie chwalę - nie
zauważyłam, żeby były przesuszone.
Z kolei termoobieg i frytki to błąd stulecia, potem zrobiłam frytki na
grzaniu z dołu i z góry i były ok.
Zapiekanki też robiłam na grzaniu góra-dół i jest ok.
Mięs jeszcze nie piekłam, ale po doświadczeniach z kombiwarem wydaje mi się,
że termoobieg też odpada, bo wszystko będzie suche jak wiór.
A może lepiej jest włączyć termoobieg na część pieczenia? Ktoś
eksperymentował w ten sposób?
Pozdrawiam

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-18 12:23:08

Temat: Re: Piekarniki (co na czym?)
Od: "gouge" <g...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <o...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cnggc7$894$1@inews.gazeta.pl...
> Ja też od niedawna mam nowy piekarnik i eksperymentuję.
> Na razie upiekłam 3 ciasta na termoobiegu i bardzo sobie chwalę - nie
> zauważyłam, żeby były przesuszone.
> Z kolei termoobieg i frytki to błąd stulecia, potem zrobiłam frytki na
> grzaniu z dołu i z góry i były ok.
> Zapiekanki też robiłam na grzaniu góra-dół i jest ok.
> Mięs jeszcze nie piekłam, ale po doświadczeniach z kombiwarem wydaje mi
się,
> że termoobieg też odpada, bo wszystko będzie suche jak wiór.
> A może lepiej jest włączyć termoobieg na część pieczenia? Ktoś
> eksperymentował w ten sposób?
> Pozdrawiam


Witam wszystkich!

Tak eksperymentowałam z termoobiegiem na część pieczenia mięs - jest spoko.
Jeśli chodzi o przesuszanie - podczas pieczenia wstawiam do piekarnika
garnek z wodą lub wlewam wodę na dolną blachę. Nie dotyczy to oczywiście
ciast, ale tych nie piekę z powodu wyjątkowego deficytu talentu w tym
zakresie:))

Pozdrawiam
gouge


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-19 14:19:28

Temat: Re: Piekarniki (co na czym?)
Od: "@nn" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <o...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cnggc7$894$1@inews.gazeta.pl...
> Ja też od niedawna mam nowy piekarnik i eksperymentuję.
> Na razie upiekłam 3 ciasta na termoobiegu i bardzo sobie chwalę - nie
> zauważyłam, żeby były przesuszone.
> Z kolei termoobieg i frytki to błąd stulecia, potem zrobiłam frytki
> na
> grzaniu z dołu i z góry i były ok.
> Zapiekanki też robiłam na grzaniu góra-dół i jest ok.
> Mięs jeszcze nie piekłam, ale po doświadczeniach z kombiwarem wydaje
> mi się,
> że termoobieg też odpada, bo wszystko będzie suche jak wiór.
> A może lepiej jest włączyć termoobieg na część pieczenia? Ktoś
> eksperymentował w ten sposób?
> Pozdrawiam

Ja piekłam mięso na termoobiegu + dolna grzałka, nie było za suche, ale
ja zawsze podlewam mięso (piwem lub winem).
Pozdrawiam
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-19 16:02:37

Temat: Re: Piekarniki (co na czym?)
Od: Gosia <x...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

gouge wrote:

>
> Tak eksperymentowałam z termoobiegiem na część pieczenia mięs - jest spoko.
> Jeśli chodzi o przesuszanie - podczas pieczenia wstawiam do piekarnika
> garnek z wodą lub wlewam wodę na dolną blachę.



A czy zauważyłaś różnicę przy pieczeniu na termobiegu a w inny sposób?

Gosia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

niesłodkie wypieki
Borżomi
Witam!
Yerba mate
w czym trzymacie kapustę kiszoną?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »