| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-31 12:57:52
Temat: Pilne, ale bez przesadyMam po kilogramie kurczczych serc i zoladkow oraz wszystkie warzywa z
ogrodu. Nie mam natomiast jakiegokolwiek pomyslu na polaczenie tego w obiad
dla trzech doroslych osob, ktore wracaja z pracy i szkoly za 3 godziny.
Pomooooooocy.
Pozdrawiam smacznosciowo
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-31 13:08:33
Temat: Re: Pilne, ale bez przesady
marek amator wrote:
>
> Mam po kilogramie kurczczych serc i zoladkow oraz wszystkie warzywa z
> ogrodu. Nie mam natomiast jakiegokolwiek pomyslu na polaczenie tego w obiad
> dla trzech doroslych osob, ktore wracaja z pracy i szkoly za 3 godziny.
> Pomooooooocy.
ROSOL!
duzo rosolu :))))
taki z sercami wlasnie i reszta...i warzywka... no ale to bys musial
miec chyba szybkowar, bo z dobrym rosolem w 3 godziny....troche malo
--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 13:34:02
Temat: Re: Pilne, ale bez przesadyJa polecam http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/podroby.htm . Kiedys
zrobilam serduszka wg przepisu z tej strony i wyszly przepyszne :)
Pozdrawiam
--
Magda - Slonko (Wroclaw)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 14:03:53
Temat: Re: Pilne, ale bez przesadyslonko wrote:
> Ja polecam
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/podroby.htm .
Kiedys
> zrobilam serduszka wg przepisu z tej strony i wyszly
przepyszne :)
> Pozdrawiam
> --
> Magda - Slonko (Wroclaw)
A ja gulasz z zoladkow z tej strony. Robi sie dosyc
szybko i jest przepyszny. Z serc tez mozna. Ten robi
moja "glowa domu" i tez wysmienity. Ale nie laczylabym
obu... Z serc mozna rosolek, a z zolądkow gulasz... ;)
i surowka z kapusty koszonej z marchewka, cebulka,
natka, duza iloscia pieprzu i oliwa... ojej ale ze
mnie masochistka...
MiKa
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 14:36:30
Temat: Re: Pilne, ale bez przesady> Mam po kilogramie kurczczych serc i zoladkow oraz wszystkie warzywa
z
> ogrodu. Nie mam natomiast jakiegokolwiek pomyslu na polaczenie tego
w obiad
> dla trzech doroslych osob, ktore wracaja z pracy i szkoly za 3
godziny.
A ja zasugerowałbym zupę królewską (co prawda była z kurzego mięsa a
nie z kurzych podrobów ale...)
Jak zrobić:
1. rosół
2. po ugotowaniu rosołu wyjmujemy z niego wszystko (zostaje bulion)
3. warzywa - na sałatkę (lub do psiej zupki)
4. mięso drobno zmielić i z powrotem do bulionu
Pozdrawiam
Qwax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 16:41:19
Temat: Re: Pilne, ale bez przesady> A ja gulasz z zoladkow z tej strony. Robi sie dosyc
> szybko i jest przepyszny. Z serc tez mozna. Ten robi
> moja "glowa domu" i tez wysmienity. Ale nie laczylabym
> obu... [...]
Dlaczego? Wlasnie wczoraj taki zjadlem, zoladków bylo za malo, serc tez i
malzonka polaczyla jeden z drugim i byly wysmienite.
Polecam.
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |