Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "monter" <h...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Podgladam i czytam
Date: Thu, 1 Nov 2001 12:12:11 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 25
Message-ID: <9rravs$26i$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pe145.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1004613436 2258 213.76.12.145 (1 Nov 2001 11:17:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 1 Nov 2001 11:17:16 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:78003
Ukryj nagłówki
Witam Was wszystkich, nazywam sie Ania , mieszkam w Tychach.Czytam Was juz
ponad miesiac i tylko raz odwazylam sie podac przepis, byla to soczewica z
warzwami.Bardzo podoba mi sie grupa, zastanawiam sie skad bierzecie takie
super pszepisy, juz pare wyprobowalam,palce lizac.Chcialabym podac przepis
na krokiety z watrobka drobiowa.
Robimy ciasto nalesnikowe, nie wiem dlaczego moje zawsze wychodzi twarde
jak podeszwa ,ale juz sie przyzwyczailam, watrobke gotujemy, az bedzie
miekka
,ja nigdy nie sole w czasie gotowania czy smazenia, bo ponoc twardnieje. W
miedzy czasie podsmazamy na smalcu cebulke, watrobke studzimy i mielimy
przez maszynke, wlewamy do niej cebule. dajemy sol ,pieprz.Taka masa
smarujemy nalesniki, zawijamy i panierujemy, nastepnie smazymy na
oleju.Mozna podawac z czerwonym barszczem, a moze ktos zna przepis na inny
farsz do krokietow?
Pozdrawiam i zycze smacznego ANIA.
(wiadomosci wysylam z konta meza)
--
Yamaha XJ650T (bez turbo)
h...@i...pl
|