| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-01 07:10:04
Temat: Prazona cebulka z IKEA - jak?Witam
Mam pytanko ale jesli bylo to nie bijcie i nie wysmiewajcie.
Czy mozna zrobic w domu taka prazona cebulke jaka daja do hot dogow w IKEA?
Kiedys widzialem taka cebulke w sklepie ale sporo kosztowala.
Czasem robie sobie w domu hot dogi z zona ale ona marudzi, ze bez tej
cebulki to nie hot dogi.
Pomozcie
--
Pozdrawiam
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-01 08:28:33
Temat: Re: Prazona cebulka z IKEA - jak?
Użytkownik "Marcin Kowalski" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bqeplp$23g$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
>
> Mam pytanko ale jesli bylo to nie bijcie i nie wysmiewajcie.
>
> Czy mozna zrobic w domu taka prazona cebulke jaka daja do hot dogow w
IKEA?
> Kiedys widzialem taka cebulke w sklepie ale sporo kosztowala.
> Czasem robie sobie w domu hot dogi z zona ale ona marudzi, ze bez tej
> cebulki to nie hot dogi.
> Pomozcie
> --
> Pozdrawiam
>
> Marcin
Przepis skopiowałem, polecam, sam zrobiłem i muszę pwiedzieć, że bardzo
dobra,
pozdrawiam i życzę smacznego
Maciuros
oto przepis:
csssss, czlowieku prazonej cebuli spragniony....
pokroj ze dwie-trzy duze cebule na bardzo cieniutkie plasterki
rozgrzej na patelni tluszcz, polecam klarowane maslo, a jesli takim nie
dysponujesz, moze byc zwykly olej roslinny o delikatnym zapachu, zadnej
oliwy
wrzucasz cebule i smazysz na srednim ogniu (wazne - ogien nie moze byc za
duzy, bo jak Ci sie zacznie cebula palic, to po ptokach, caly efekt z
glowy - zgorzknieje i bedzie paskudna)
smazysz i mieszasz, mieszasz, mieszasz.... ;)))
bo to ma prawo trwac dosyc dlugo
po 10 - 15 minutach, kiedy cebula jest juz troche zezlocona, posypujesz ja
tak ze dwiema lyzeczkami cukru, chodzi o to, zeby ta cebula ladnie sie
skarmelizowala
od tej pory mieszasz bez przerwy i uwazasz jak diabli, bo lubi sie zaczac
przypalac, kiedy tylko spuscisz ja z oka
gotowa jest wtedy, kiedy ladnie zbrazowieje, ale nie jest jeszcze czarna (po
jakichs dalszych 10 minutach), musisz dojsc do wprawy
wyjmujesz lyzka cedzakowa i osaczasz na recznikach kuchennych - po
wystygnieciu robi sie przyjemnie chrupka i jest wyraznie slodkawa w smaku
milej zabawy i smacznego
Edyta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-01 08:53:13
Temat: Re: Prazona cebulka z IKEA - jak?
----- Original Message -----
From: "Maciuros" <m...@p...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, December 01, 2003 9:28 AM
Subject: Re: Prazona cebulka z IKEA - jak?
>
> Użytkownik "Marcin Kowalski" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:bqeplp$23g$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Witam
> >
> > Mam pytanko ale jesli bylo to nie bijcie i nie wysmiewajcie.
> >
> > Czy mozna zrobic w domu taka prazona cebulke jaka daja do hot dogow w
> IKEA?
> > Kiedys widzialem taka cebulke w sklepie ale sporo kosztowala.
> > Czasem robie sobie w domu hot dogi z zona ale ona marudzi, ze bez tej
> > cebulki to nie hot dogi.
> > Pomozcie
> > --
> > Pozdrawiam
> >
> > Marcin
>
> Przepis skopiowałem, polecam, sam zrobiłem i muszę pwiedzieć, że bardzo
> dobra,
> pozdrawiam i życzę smacznego
> Maciuros
> oto przepis:
>
> csssss, czlowieku prazonej cebuli spragniony....
>
> pokroj ze dwie-trzy duze cebule na bardzo cieniutkie plasterki
> rozgrzej na patelni tluszcz, polecam klarowane maslo, a jesli takim nie
> dysponujesz, moze byc zwykly olej roslinny o delikatnym zapachu, zadnej
> oliwy
> wrzucasz cebule i smazysz na srednim ogniu (wazne - ogien nie moze byc za
> duzy, bo jak Ci sie zacznie cebula palic, to po ptokach, caly efekt z
> glowy - zgorzknieje i bedzie paskudna)
> smazysz i mieszasz, mieszasz, mieszasz.... ;)))
> bo to ma prawo trwac dosyc dlugo
> po 10 - 15 minutach, kiedy cebula jest juz troche zezlocona, posypujesz ja
> tak ze dwiema lyzeczkami cukru, chodzi o to, zeby ta cebula ladnie sie
> skarmelizowala
> od tej pory mieszasz bez przerwy i uwazasz jak diabli, bo lubi sie zaczac
> przypalac, kiedy tylko spuscisz ja z oka
> gotowa jest wtedy, kiedy ladnie zbrazowieje, ale nie jest jeszcze czarna
(po
> jakichs dalszych 10 minutach), musisz dojsc do wprawy
> wyjmujesz lyzka cedzakowa i osaczasz na recznikach kuchennych - po
> wystygnieciu robi sie przyjemnie chrupka i jest wyraznie slodkawa w smaku
>
> milej zabawy i smacznego
> Edyta
>
> Taką samą cebulkę bez zabawy w kuchnię (ta podana przez Edytę jest
wspaniała ) można kupić w pierwszym lepszym hipermarkecie.
Krzysiek
>
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-01 09:14:59
Temat: Re: Prazona cebulka z IKEA - jak?Użytkownik "Maciuros" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:bqeud1$jd3$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Marcin Kowalski" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:bqeplp$23g$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Witam
> >
> > Mam pytanko ale jesli bylo to nie bijcie i nie wysmiewajcie.
> >
> > Czy mozna zrobic w domu taka prazona cebulke jaka daja do hot dogow w
> IKEA?
> > Kiedys widzialem taka cebulke w sklepie ale sporo kosztowala.
> > Czasem robie sobie w domu hot dogi z zona ale ona marudzi, ze bez tej
> > cebulki to nie hot dogi.
> > Pomozcie
> > --
> > Pozdrawiam
> >
> > Marcin
>
> Przepis skopiowałem, polecam, sam zrobiłem i muszę pwiedzieć, że bardzo
> dobra,
> pozdrawiam i życzę smacznego
> Maciuros
> oto przepis:
>
> csssss, czlowieku prazonej cebuli spragniony....
>
> pokroj ze dwie-trzy duze cebule na bardzo cieniutkie plasterki
> rozgrzej na patelni tluszcz, polecam klarowane maslo, a jesli takim nie
> dysponujesz, moze byc zwykly olej roslinny o delikatnym zapachu, zadnej
> oliwy
> wrzucasz cebule i smazysz na srednim ogniu (wazne - ogien nie moze byc za
> duzy, bo jak Ci sie zacznie cebula palic, to po ptokach, caly efekt z
> glowy - zgorzknieje i bedzie paskudna)
> smazysz i mieszasz, mieszasz, mieszasz.... ;)))
> bo to ma prawo trwac dosyc dlugo
> po 10 - 15 minutach, kiedy cebula jest juz troche zezlocona, posypujesz ja
> tak ze dwiema lyzeczkami cukru, chodzi o to, zeby ta cebula ladnie sie
> skarmelizowala
> od tej pory mieszasz bez przerwy i uwazasz jak diabli, bo lubi sie zaczac
> przypalac, kiedy tylko spuscisz ja z oka
> gotowa jest wtedy, kiedy ladnie zbrazowieje, ale nie jest jeszcze czarna
(po
> jakichs dalszych 10 minutach), musisz dojsc do wprawy
> wyjmujesz lyzka cedzakowa i osaczasz na recznikach kuchennych - po
> wystygnieciu robi sie przyjemnie chrupka i jest wyraznie slodkawa w smaku
>
> milej zabawy i smacznego
> Edyta
>
>
>
Dziekuje bardzo
Bede cwiczyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-01 09:42:57
Temat: Re: Prazona cebulka z IKEA - jak?
Użytkownik "Marcin Kowalski" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
> Bede cwiczyl
Pocwicz jeszcze netykiete, a zwlaszcza ciecie postow, na ktore odpowiadasz.
Sa na swiecie ludzie, ktorzy wciaz jeszcze korzystaja z modemow.
Pzdr,
Magdalena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-02 14:12:20
Temat: Re: Prazona cebulka z IKEA - jak?
>
> Mam pytanko ale jesli bylo to nie bijcie i nie wysmiewajcie.
>
> Czy mozna zrobic w domu taka prazona cebulke jaka daja do hot dogow w
IKEA?
> Kiedys widzialem taka cebulke w sklepie ale sporo kosztowala.
> Czasem robie sobie w domu hot dogi z zona ale ona marudzi, ze bez tej
> cebulki to nie hot dogi.
> Pomozcie
Jestem często w ikei i zajadam się HOT dogami bo mi smakują szalenie, ale
cebulka jedynie była,
w parówkach i to w garze a nie w hot dogach. Może ty cos nie robisz jak
trzeba
z bułkami. Bo ja tez postanowiłem zrobić sam jak w Ikei i smakują
identycznie
czyli super. Ja wcześniej bułki albo podgrzewałem w piekarniku albo w
mikrofali i
to jest podstawowy błąd. Najważniejsze jest aby bułki ( mi smakują
specjalne
do HOt dogów pakowane po 4szt Nowakowskiego )były podgrzewane na parze !
a drugie parówki te cienkie mi smakują tylko morlinki ale te luzem nie
pakowane.
Parówki wkładam do garnka i podgrzewam na garnek kładę sitko z bulkami i
przykrywam.
Pozdrawiam
Artek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-02 14:29:31
Temat: Re: Prazona cebulka z IKEA - jak?Pocwicze.
Dzieki za podpowiedz.
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |