« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-11-11 07:21:17
Temat: Re: Proble ze schabem...
Użytkownik "Waldemar" <w...@t...de> napisał w wiadomości
news:dl0f0q$4av$03$1@news.t-online.com...
(ciach)
> Do tego mam sos pomidorowy z ziemniakami i różnymi rodzajami chile.
>
> Waldek
Hmmm jeszcze troche a tego Chile braknie :)
a ile masz rodzajow Chile???
Bo ja znam tylko jeden rodzaj
Chile (Republika Chile - República de Chile) - państwo w Ameryce
Południowej, ciągnące się długim pasem na zachodnim wybrzeżu kontynentu nad
Oceanem Spokojnym. Graniczy z Peru, Boliwią i Argentyną. Do Chile należą
liczne wyspy przybrzeżne i wyspy na otwartym oceanie: Juan Fernández, Wyspa
Wielkanocna, Sala y Gómez, San Ambrosio i San Félix.
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-11-11 13:16:30
Temat: Re: Proble ze schabem...Misiek wrote:
> Użytkownik "Waldemar" <w...@t...de> napisał w wiadomości
> news:dl0f0q$4av$03$1@news.t-online.com...
> (ciach)
>
>>Do tego mam sos pomidorowy z ziemniakami i różnymi rodzajami chile.
>>
>>Waldek
>
>
> Hmmm jeszcze troche a tego Chile braknie :)
> a ile masz rodzajow Chile???
> Bo ja znam tylko jeden rodzaj
>
> Chile (Republika Chile - República de Chile) - państwo w Ameryce
> Południowej, ciągnące się długim pasem na zachodnim wybrzeżu kontynentu nad
> Oceanem Spokojnym. Graniczy z Peru, Boliwią i Argentyną. Do Chile należą
> liczne wyspy przybrzeżne i wyspy na otwartym oceanie: Juan Fernández, Wyspa
> Wielkanocna, Sala y Gómez, San Ambrosio i San Félix.
nie pisałem o Chile, tylko chile. Na przykład: chile ancho, chile
chipotle, chile morita, chile pasilla, chile poblano. Jest jeszcze parę
innych gatunków, ale ich nie używam. Na ogół zresztą tylko ancho,
chipotle i pasilla. Nie piszę czili, bo nie lubię tej pisowni, nie piszę
chili, bo tu ludzia myślą tylko o tych małych, bardzo ostrych.
Comprende?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-11-11 13:18:57
Temat: Re: Proble ze schabem...czeremcha wrote:
> A poza tym moje palce wystarczylyby na kawalek schabu ca. 50 dag. Bez
jest jeszcze inny sposób, na schab dłuższy od 2x paluch: już omawiana tu
w innym wątku pała do ostrzenia noży. Nadaje się świetnie do tych celów,
najpierw drut nr 5 a potem pałą go ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-11-11 15:45:03
Temat: Re: Proble ze schabem...czeremcha wrote:
> Brutal z ciebie!
>
no ale ja tą pałę wsuwam bardzo, bardzo delikatnie. Może być?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-11-12 08:55:41
Temat: Re: Proble ze schabem...
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w wiadomości
news:3tjjt9Fta861U1@uni-berlin.de...
> Misiek wrote:
> > Użytkownik "Waldemar" <w...@t...de> napisał w wiadomości
> > news:dl0f0q$4av$03$1@news.t-online.com...
> > (ciach)
> >
> >>Do tego mam sos pomidorowy z ziemniakami i różnymi rodzajami chile.
> >>
> >>Waldek
> >
> >
> > Hmmm jeszcze troche a tego Chile braknie :)
> > a ile masz rodzajow Chile???
> > Bo ja znam tylko jeden rodzaj
> >
> > Chile (Republika Chile - República de Chile) - państwo w Ameryce
> > Południowej, ciągnące się długim pasem na zachodnim wybrzeżu kontynentu
nad
> > Oceanem Spokojnym. Graniczy z Peru, Boliwią i Argentyną. Do Chile należą
> > liczne wyspy przybrzeżne i wyspy na otwartym oceanie: Juan Fernández,
Wyspa
> > Wielkanocna, Sala y Gómez, San Ambrosio i San Félix.
>
> nie pisałem o Chile, tylko chile. Na przykład: chile ancho, chile
> chipotle, chile morita, chile pasilla, chile poblano. Jest jeszcze parę
> innych gatunków, ale ich nie używam. Na ogół zresztą tylko ancho,
> chipotle i pasilla. Nie piszę czili, bo nie lubię tej pisowni, nie piszę
> chili, bo tu ludzia myślą tylko o tych małych, bardzo ostrych.
> Comprende?
>
> Waldek
Zwracam honor
Chile Ancho
Chile Ancho (susz) 141g
Chilli Acho to ususzona papryka Poblano, która po namoczeniu przyjmuje kolor
ceglasto czerwony. W postaci świeżej Papryka ma kolor ciemnozielony i osiąga
rozmiar 8-10 cm. Inna suszoną odmianą Poblano jest Chilli Mulatto, które po
namoczeniu nie zmienia swojego koloru.
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-11-14 14:48:09
Temat: Re: Proble ze schabem...Poziomka napisał(a):
> Ja juz nie wiem o co chodzi... pieklam w piekarniku gazowym ok. 4-5godz na
> malym ogniu
A nie wystarczyłoby 1,5 godz? U mnie z reguły tyle starcza bez problemu...
I czasem polej po wierzchu sosem...
> Dodajecie cos do srodka czy jak?
To zależy co kto lubi :) Np. morele, konfitury, śliwki suszone :)
--
Pozdrówki,
Aneczka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-11-15 07:24:27
Temat: Re: Proble ze schabem...Użytkownik "Aneczka" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dla7vr$omd$2@inews.gazeta.pl...
> Poziomka napisał(a):
>> Ja juz nie wiem o co chodzi... pieklam w piekarniku gazowym ok.
>> 4-5godz na
>> malym ogniu
>
> A nie wystarczyłoby 1,5 godz?
Może to był duży kawałek schabu - taki ważący z 5 kg :PP
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |