« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-05-20 07:48:05
Temat: Prusciutto crudoWitam.
Dostałem właśnie z Włoch trochę prosciutto crudo, zwanej u nas szynką parmeńską
(to ta surowa dojrzewająca). I mam pytanie: co z tym zrobić żeby tego nie zmarnować?
Najchętniej wykorzystałbym to w formie jakiejś przekąski na ciepło, np. na dzisiejszą
kolację, bądź na śniadanie jutro.
Aha, nie mam połowy dnia na przygotowania ;)
Pozdr,
Michał K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-05-20 08:18:25
Temat: Re: Prusciutto crudo
Użytkownik "Michał Komorowski" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e4mhjk$c4$1@inews.gazeta.pl...
> Witam.
> Dostałem właśnie z Włoch trochę prosciutto crudo, zwanej u nas szynką
parmeńską
> (to ta surowa dojrzewająca). I mam pytanie: co z tym zrobić żeby tego nie
zmarnować?
> Najchętniej wykorzystałbym to w formie jakiejś przekąski na ciepło, np. na
dzisiejszą
> kolację, bądź na śniadanie jutro.
> Aha, nie mam połowy dnia na przygotowania ;)
W tą szynkę świetnie się zawija, np. szparagi lub długie fasolki szparagowe
(takie wiązki)... Majaczy mi przed oczyma przepis ze zblanszowaną zieloną
fasolką zawiniętą w szynkę, i to polane winegretem, na zimno. Nie pamiętam,
czy były jakieś przyprawy do tego...
- -
pzdr
kasia maruda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-05-20 08:47:53
Temat: Re: Prusciutto crudokasia maruda napisał(a):
> W tą szynkę świetnie się zawija, np. szparagi lub długie fasolki szparagowe
> (takie wiązki)... Majaczy mi przed oczyma przepis ze zblanszowaną zieloną
> fasolką zawiniętą w szynkę, i to polane winegretem, na zimno. Nie pamiętam,
> czy były jakieś przyprawy do tego...
No no, warte rozważenia, zwłaszcza że sezon na szparagi w pełni, a kobiszcze
moje uwielbia :)
O przyprawy się nie martw, już ja sobie doprawię :)
Pozdr,
Michał K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-05-20 19:50:58
Temat: Re: Prusciutto crudo
> Dostałem właśnie z Włoch trochę prosciutto crudo, zwanej u nas szynką
> parmeńską
> (to ta surowa dojrzewająca).
polecam salatke z suszonymi pomidorami i pieczonym indykiem plus makaron
i odrobina jogurtu o matko ,musze sobie taka zrobic :)
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-05-21 09:50:56
Temat: Re: Prusciutto crudoUżytkownik "Michał Komorowski" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e4mhjk$c4$1@inews.gazeta.pl...
> Witam.
> Dostałem właśnie z Włoch trochę prosciutto crudo, zwanej u nas szynką parmeńską
> (to ta surowa dojrzewająca). I mam pytanie: co z tym zrobić żeby tego nie
zmarnować?
> Najchętniej wykorzystałbym to w formie jakiejś przekąski na ciepło, np. na
dzisiejszą
> kolację, bądź na śniadanie jutro.
> Aha, nie mam połowy dnia na przygotowania ;)
>
Hmmmmm... Ja uwielbiam pizzę z prosciutto crudo, ale raczej
nie z naszych franchisingowych instytucji :).
Pozdr.
R.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |