« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-10-16 07:34:31
Temat: Przechowywanie zielonej chilliŚwieżą zieloną chilli kuouję w woreczkach, których zawartość wystarcza
mi na parę tygodni, Niestety kiedy je zamrażam robią się po
rozmrożeniu ciemne i flakowate.
Czy macie jakiś sposób coby papryczki długo zachowały świeżość w
lodówce? CHociaż dwa tygodnie.
&
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-10-16 10:00:19
Temat: Re: Przechowywanie zielonej chilliOn 16 Paź, 08:34, Sholay <a...@g...com> wrote:
> Świeżą zieloną chilli kuouję w woreczkach, których zawartość wystarcza
> mi na parę tygodni, Niestety kiedy je zamrażam robią się po
> rozmrożeniu ciemne i flakowate.
>
> Czy macie jakiś sposób coby papryczki długo zachowały świeżość w
> lodówce? CHociaż dwa tygodnie.
piec dlugo i wolno w piekarniku i trzymac w oliwie?
nie probowalem tego z chilli tylko z innymi paprykami - ale ponoc
opiekane na ogniu chilli to przysmak w meksyku i na poludniu stanow.
mac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-10-16 11:58:03
Temat: Re: Przechowywanie zielonej chilli
Użytkownik "Sholay" <a...@g...com> napisał w wiadomości
news:1192520071.710919.62320@e34g2000pro.googlegroup
s.com...
Świeżą zieloną chilli kuouję w woreczkach, których zawartość wystarcza
mi na parę tygodni, Niestety kiedy je zamrażam robią się po
rozmrożeniu ciemne i flakowate.
Czy macie jakiś sposób coby papryczki długo zachowały świeżość w
lodówce? CHociaż dwa tygodnie.
polecam kiszenie :))
akurat zielona papryka sie doooskonale do tego nadaje..akurat po likwidacji
grządki z chili zostało mi troszke strąków tak ze 2 litrowe słoiki...po
zalaniu solanka i dodaniu czosnku po 3-4 dniach były juz ukiszone...ale
niestety nie wytrzymały 2 tygodni bo zostały zjedzone ..mozna "zwiekszyc"
ilość papryki przez dodanie zwykłej słodkiej zielonej papryki i kiszeniu
razem..
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-10-16 18:10:17
Temat: Re: Przechowywanie zielonej chilliOn 16 Paź, 12:00, maciej debski <m...@b...pl> wrote:
> piec dlugo i wolno w piekarniku i trzymac w oliwie?
> nie probowalem tego z chilli tylko z innymi paprykami - ale ponoc
> opiekane na ogniu chilli to przysmak w meksyku i na poludniu stanow.
>
> mac
No, nie wiem. One takie malutkie :)
AndrzejM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-10-17 10:09:53
Temat: Re: Przechowywanie zielonej chilliOn 16 Paź, 19:10, Sholay <a...@g...com> wrote:
> > mac
>
> No, nie wiem. One takie malutkie :)
to sie pewnie nie uda... ale przetestowalbym.
mac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |