Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przerywanie korzeniowych.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Przerywanie korzeniowych.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2018-06-10 15:23:58

Temat: Przerywanie korzeniowych.
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marchewkę, pietruszkę, buraki ćwikłowe jak wiadomo trzeba przerywać, jeśli
wzeszły za gęsto. Zwykle te wyrwane wyrzucamy, ale w przypadku pietruszki i
buraków warto je zachować i zamrozić - buraczki razem z liśćmi (pokrojone)
na zimową ,,wiosenną" botwinkę lub duszoną jarzynę a la szpinak, pietruszkę
(całe rośliny w peczkach odpowiedniej wielkości ,,na raz", zwinięte ciasno i
obwiązane nitką) do zup i rosołu dla dodania im zimą wiosennego zapachu.
Takie mrożone letnie smaki znakomicie zdają egzamin. Przetestowane.
PS. Także nadmiar samej pietruszkowej naci i kopru - siekam drobno, mieszam
z olejem lub oliwą, ubijam w słoiku i zamrażam. Dzięki dodatkowi tłuszczu
takie siekane listki świetnie zachowują wszystkie smakowe i aromatyczne
walory, nie flaczeją i są łatwe do wyjęcia łyżką w potrzebnej ilości.


--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[OT] jak usunąć gluta?
Margaryny antycholesterolowe
Bitki wołowe
Co w foliowanych sałatach piszczy?
sok z buraków

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »