« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-16 12:00:09
Temat: ptysie na ostroWitam wszystkich i poproszę o przepisy na masy do ptysiów NA OSTRO:)) Jeśli
posiadacie pyszne masy na słodko to też poproszę. Z góry dziękuję, dora.
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-16 12:19:16
Temat: Re: ptysie na ostro
Dorota wrote in message ...
>Witam wszystkich i poproszę o przepisy na masy do ptysiów NA OSTRO:))
1. Pieczarki + cebula = usmazyc, posolic, popieprzyc, mozna czosnku.
Drobno posiekac (ja wpuszczam w robota kuchennego, szybciej), ew.
wymieszac z zoltkiem surowym jezeli masa sucha. Nadziac ptysie, zjesc na
zimno lub na goraco (podgrzac w piekarniku). U mnie to jest na
Wigilie!!!
2. Ser rokpol albo podobny (Dor Blu jest mniam, mniam) utrzec na drobnej
tarce, dolozyc do tego smietane gesta i utrzec na gesty krem. Nie podaje
proporcji, bo niestety ale robie to "na oko" ;-)) Nadziac kremem
ptysie - lepiej jak sa mniejsze. Zjesc...
Wiecej pomyslow nie mam.
Pozdrawiam
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-16 12:33:06
Temat: RE: ptysie na ostro
Madziu dziękuję bardzo ! Przeczytałam i bardzo mi się te przepisy podobają
:)) Również pozdrawiam, dorota
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-17 11:56:49
Temat: Re: ptysie na ostro"Dorota" wrote
> Witam wszystkich i poproszę o przepisy na masy do ptysiów NA OSTRO:))
Jeli
> posiadacie pyszne masy na słodko to też poproszę. Z góry dziękuję, dora.
Ja stosuje warianty:
1. pieczarkowo-smietanowy (dusze pieczarki i zaprawiam smietana z maka,
mozna dodac zolty ser lub natke pietruszki)
2. pieczarkowo-ceblowy (duszone pieczarki z cebulka zageszczone maka utarta
z maslem)
3. kolorowy (zielony groszek, kostki zoltego sera, kostki szynki z sosem
Mornay)
4. kurczakowy (kurczak, pieczarki, zolty ser z sosem Mornay)
5. szpinakowo-plesniowy (swiezy! szpinak obgotowany i poszatkowany mieszam z
sosem z sera plesniowego - albo opartego na beszamelu, albo na smietanie,
mozna tez kawalki sera dodac do masy, lub/i dodac boczniaki obgotowane i
poszatkowane)
Pozdrawiam
Agnieszka Biernacka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-17 22:11:32
Temat: RE: ptysie na ostroBardzo interesujące przepisy - dziękuje bardzo, dora :))
Pozdrawiam
Agnieszka Biernacka
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |