« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-01 21:30:09
Temat: RacuchyKto zna przepis na bardzo dobre racuchy???
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-01 22:29:05
Temat: Re: RacuchyOn Sat, 1 Mar 2003 22:30:09 +0100, "Karol Szydłowski"
<a...@w...pl> wrote:
>Kto zna przepis na bardzo dobre racuchy???
>
Mechcia zna, ale ona prawie kuchni nie czyta
Mama Borsuka
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-01 23:03:19
Temat: Re: RacuchyA ja myslalam, ze to pytanie sie juz nigdy nie pojawi:)))) Karolu,
wypowiedziales slowo zaklecie, jakie wspomnienia sie z nim wiaza, ho ho:)))
Wiem, ze nic nie rozumiesz- dlatego wrzuc haslo racuchy w googlach i sam
poczytaj. Mam nadzieje, ze nikt Cie wczesniej nie zlinczuje:)))
Kasia L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-01 23:45:26
Temat: Re: Racuchy"Kasia L." <l...@p...onet.pl> a écrit dans le message de
news: b3rdqm$6a2$...@n...news.tpi.pl...
> A ja myslalam, ze to pytanie sie juz nigdy nie pojawi:)))) Karolu,
> wypowiedziales slowo zaklecie, jakie wspomnienia sie z nim wiaza, ho
ho:)))
> Wiem, ze nic nie rozumiesz- dlatego wrzuc haslo racuchy w googlach i
sam
> poczytaj. Mam nadzieje, ze nikt Cie wczesniej nie zlinczuje:)))
>
Mylne zludy i fata Morgana
Effcia
ps. a Mechcia wroci, i wam wszystkim pokaze...
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-03 17:01:45
Temat: Re: Racuchymnie ostatno wyszly super dobre, nie potrafie podac poporcji bo zawsze robie
"na oko" ale podam składniki.
całe jajko roztrzepać w zimnym mleku. dodać cukier( nie za duzo bo potem
bedzie jeszcze puder), proszku do pieczenia, make a na końcu utarte na
grubyn tarku jabłka (najlepiej szare lub złote renety), potem rzecz jasna
smażymy toto, a potem posypujemy pudrem i cynamonem. PYYYYCHA.
--
Kasia (Rzeszów)
Użytkownik "Karol Szydłowski" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b3r8p8$n9o$1@flis.man.torun.pl...
> Kto zna przepis na bardzo dobre racuchy???
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-03 17:36:11
Temat: Re: Racuchy
Użytkownik "Kasia" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b401aq$48t$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mnie ostatno wyszly super dobre, nie potrafie podac poporcji bo zawsze
robie
> "na oko" ale podam składniki.
> całe jajko roztrzepać w zimnym mleku. dodać cukier( nie za duzo bo potem
> bedzie jeszcze puder), proszku do pieczenia, make a na końcu utarte na
> grubyn tarku jabłka (najlepiej szare lub złote renety), potem rzecz jasna
> smażymy toto, a potem posypujemy pudrem i cynamonem. PYYYYCHA.
ja jeszzce dodaje drozdze :)
na 200 ml mleka
200 g maki
2 jajka
15 dkg drozdzy
cukier
w 1/3 mleka cieplego mleka rozcieram drozdze, z lyzeczka cukru dodaje make,
potem jakja, dodaje cukier (do smaku) wyrabiam dobrze ciasto, odstawiam do
wyrosniecia. i maze na rumiano. (nie robie tak jak w przepisach pisza, ze
zotlka z cukrem trzeba ubic, a bialka na piane i dopiero dodawac do drozdzy
z maka - zawsze wychodza mi smacze) :)
czasem dodaje utartych lub pokrojonych w plastry jablek a czasme podaje je
z sokiem malinowym, lub z czarnej pozeczki
mozna je takze zrobic na ostro do tego jakis inny smaczy sos (oczywiscie w
takim przypadku nie dodaje cukru)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-03 22:39:03
Temat: Re: RacuchyNa pewno nie wie Mechcia i Napalm Death. Czy to jest konkurs?
Użytkownik "Karol Szydłowski" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b3r8p8$n9o$1@flis.man.torun.pl...
> Kto zna przepis na bardzo dobre racuchy???
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-04 07:10:18
Temat: Re: RacuchyOn Mon, 3 Mar 2003 23:39:03 +0100, "altf4" <a...@p...com>
wrote:
>Na pewno nie wie Mechcia i Napalm Death. Czy to jest konkurs?
Brawo! Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mama Borsuka
P.S. Napalm Death od tego pytania uciekl ;)))
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-16 13:04:29
Temat: Re: RacuchyMarta:
> Użytkownik "Kasia" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:b401aq$48t$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > mnie ostatno wyszly super dobre, nie potrafie podac poporcji bo zawsze
> robie
> > "na oko" ale podam składniki.
> > całe jajko roztrzepać w zimnym mleku. dodać cukier( nie za duzo bo potem
> > bedzie jeszcze puder), proszku do pieczenia, make a na końcu utarte na
> > grubyn tarku jabłka (najlepiej szare lub złote renety), potem rzecz jasna
> > smażymy toto, a potem posypujemy pudrem i cynamonem. PYYYYCHA.
>
> ja jeszzce dodaje drozdze :)
> na 200 ml mleka
> 200 g maki
> 2 jajka
> 15 dkg drozdzy
> cukier
>
> w 1/3 mleka cieplego mleka rozcieram drozdze, z lyzeczka cukru dodaje make,
> potem jakja, dodaje cukier (do smaku) wyrabiam dobrze ciasto, odstawiam do
> wyrosniecia. i maze na rumiano. (nie robie tak jak w przepisach pisza, ze
> zotlka z cukrem trzeba ubic, a bialka na piane i dopiero dodawac do drozdzy
> z maka - zawsze wychodza mi smacze) :)
> czasem dodaje utartych lub pokrojonych w plastry jablek a czasme podaje je
> z sokiem malinowym, lub z czarnej pozeczki
> mozna je takze zrobic na ostro do tego jakis inny smaczy sos (oczywiscie w
> takim przypadku nie dodaje cukru)
Uwielbiam racuchy, ale rzadko robię, bo w moim wykonaniu wchłaniają dużo
tłuszczu i się, te nastepne, z kolejnych "patelni", przypalają.
Czy zna ktoś moze sposób na to?
Aha, smażę na oleju.
Alina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-16 15:37:03
Temat: Re: Racuchy
>
>
>Uwielbiam racuchy, ale rzadko robi?, bo w moim wykonaniu wch?aniaj? du?o
>t?uszczu i si?, te nastepne, z kolejnych "patelni", przypalaj?.
>Czy zna kto? moze sposób na to?
>Aha, sma?? na oleju.
>
>Alina
za zimny olej i pewnie za duzo. mozna tez dodac troche oleju
zamiast na patelnie to do ciasta
Pierzu
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |