« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-06 21:45:08
Temat: Rafaello-można zmodyfikować?Postanowiłam zrobić tort Rafaello wg przepisu, który znalazłam na tej grupie
ale trochę zmodyfikowany. Zastanawiam się tylko czy jeśli na biszkopt wyleję
galaretkę z rodzynkami a dopiero na to masę śmietanowo-czekoladową to będzie
to zjadliwe? Jaki smak galaretki pasowałby tu najlepiej?
Pozdrawiam,
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-07 01:42:53
Temat: Re: Rafaello-można zmodyfikować?Mysle ze mozna, ja tez zmodifikowalam ten tort troszeczke.
Moja rodzina lubi nasaczane torty, wiec nasaczam spod klade na
to dobry dzem wisniwy (taki w ktorym sa cale wisnie) i dopiero potem
smietane.
Co do galaretki to musi byc juz prawie zastygnieta bo Ci wsiaknie w biszkopt
i zrobi sie takie zakalcowate.
A najlepiej jest jednak posmnarowac biszkopt jakas cienka warstwa masy i na
to
dopiero wylac galaretke.
Powodzenia
Ania
"Nomika" <m...@a...net> wrote in message
news:a3s861$2ib$1@pingwin.acn.pl...
> Postanowiłam zrobić tort Rafaello wg przepisu, który znalazłam na tej
grupie
> ale trochę zmodyfikowany. Zastanawiam się tylko czy jeśli na biszkopt
wyleję
> galaretkę z rodzynkami a dopiero na to masę śmietanowo-czekoladową to
będzie
> to zjadliwe? Jaki smak galaretki pasowałby tu najlepiej?
> Pozdrawiam,
> Monika
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 09:11:05
Temat: Re: Rafaello-można zmodyfikować?Cyz mozesz go tu zamiescic...
Chciala bym porownac przepis z grupy (Twoim) z tym ktory posiadam ja...
Eva T.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 12:59:32
Temat: Re: Rafaello-można zmodyfikować?
"Eva" <e...@w...pl> wrote in message news:a3tg64$26m$1@news.tpi.pl...
> Cyz mozesz go tu zamiescic...
> Chciala bym porownac przepis z grupy (Twoim) z tym ktory posiadam ja...
>
> Eva T.
Ale ja napisałam......
Chcę na biszkopt wylać galaretkę i dopiero na to masę. To właśnie ta
modyfikacja.
Pozdrawiam,
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 14:40:32
Temat: Re: Rafaello-możnazmodyfikować?From: Ania Derejski <a...@v...ca>
> Moja rodzina lubi nasaczane torty, wiec nasaczam spod klade na
> to dobry dzem wisniwy (taki w ktorym sa cale wisnie) i dopiero potem
> smietane.
Robilam eksperyment na bazie Rafaello. Biszkopt nasaczylam kawa z amaretto,
smietane ubilam z gorzka czekolada (nastepnym razem dodam jeszcze nieco
kakao, bo masa byla moim zdaniem za jasna), wierzch udekorowalam wiorkami
czekoladowymi. Tez dobre.
Macabra
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 15:08:36
Temat: Re: Rafaello-można zmodyfikować?Chyba zle sie zrozumialysmy..Przepraszam.
Ale ja pytałam o przepis jaki Ty posiadalas ten pierwotny przed wszelkimi
modyfikacjami...
a moze bedzie łatwiej jak umieszcze swoj?..
Eva T.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 23:09:02
Temat: Re: Rafaello-możnazmodyfikować?
----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "Nomika" <m...@a...net>
Do: <p...@n...pl>
Wysłano: 6 lutego 2002 22:45
Temat: Rafaello-możnazmodyfikować?
Postanowiłam zrobić tort Rafaello wg przepisu, który znalazłam na tej
grupie
ale trochę zmodyfikowany. Zastanawiam się tylko czy jeśli na biszkopt
wyleję
galaretkę z rodzynkami a dopiero na to masę śmietanowo-czekoladową to
będzie
to zjadliwe? Jaki smak galaretki pasowałby tu najlepiej?
Pozdrawiam,
Monika
JA do tego tortu dodałam łyżeczkę kawy rozpuszczalnej pycha
Agnieszka
--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |