Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Rafaello-można zmodyfikować?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Rafaello-można zmodyfikować?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-06 21:45:08

Temat: Rafaello-można zmodyfikować?
Od: "Nomika" <m...@a...net> szukaj wiadomości tego autora

Postanowiłam zrobić tort Rafaello wg przepisu, który znalazłam na tej grupie
ale trochę zmodyfikowany. Zastanawiam się tylko czy jeśli na biszkopt wyleję
galaretkę z rodzynkami a dopiero na to masę śmietanowo-czekoladową to będzie
to zjadliwe? Jaki smak galaretki pasowałby tu najlepiej?
Pozdrawiam,
Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-07 01:42:53

Temat: Re: Rafaello-można zmodyfikować?
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca> szukaj wiadomości tego autora

Mysle ze mozna, ja tez zmodifikowalam ten tort troszeczke.
Moja rodzina lubi nasaczane torty, wiec nasaczam spod klade na
to dobry dzem wisniwy (taki w ktorym sa cale wisnie) i dopiero potem
smietane.
Co do galaretki to musi byc juz prawie zastygnieta bo Ci wsiaknie w biszkopt
i zrobi sie takie zakalcowate.
A najlepiej jest jednak posmnarowac biszkopt jakas cienka warstwa masy i na
to
dopiero wylac galaretke.
Powodzenia
Ania
"Nomika" <m...@a...net> wrote in message
news:a3s861$2ib$1@pingwin.acn.pl...
> Postanowiłam zrobić tort Rafaello wg przepisu, który znalazłam na tej
grupie
> ale trochę zmodyfikowany. Zastanawiam się tylko czy jeśli na biszkopt
wyleję
> galaretkę z rodzynkami a dopiero na to masę śmietanowo-czekoladową to
będzie
> to zjadliwe? Jaki smak galaretki pasowałby tu najlepiej?
> Pozdrawiam,
> Monika
>
>




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-07 09:11:05

Temat: Re: Rafaello-można zmodyfikować?
Od: "Eva" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Cyz mozesz go tu zamiescic...
Chciala bym porownac przepis z grupy (Twoim) z tym ktory posiadam ja...

Eva T.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-07 12:59:32

Temat: Re: Rafaello-można zmodyfikować?
Od: "Nomika" <m...@a...net> szukaj wiadomości tego autora


"Eva" <e...@w...pl> wrote in message news:a3tg64$26m$1@news.tpi.pl...
> Cyz mozesz go tu zamiescic...
> Chciala bym porownac przepis z grupy (Twoim) z tym ktory posiadam ja...
>
> Eva T.

Ale ja napisałam......
Chcę na biszkopt wylać galaretkę i dopiero na to masę. To właśnie ta
modyfikacja.
Pozdrawiam,
Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-07 14:40:32

Temat: Re: Rafaello-możnazmodyfikować?
Od: i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak) szukaj wiadomości tego autora

From: Ania Derejski <a...@v...ca>

> Moja rodzina lubi nasaczane torty, wiec nasaczam spod klade na
> to dobry dzem wisniwy (taki w ktorym sa cale wisnie) i dopiero potem
> smietane.

Robilam eksperyment na bazie Rafaello. Biszkopt nasaczylam kawa z amaretto,
smietane ubilam z gorzka czekolada (nastepnym razem dodam jeszcze nieco
kakao, bo masa byla moim zdaniem za jasna), wierzch udekorowalam wiorkami
czekoladowymi. Tez dobre.

Macabra

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-07 15:08:36

Temat: Re: Rafaello-można zmodyfikować?
Od: "Eva" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chyba zle sie zrozumialysmy..Przepraszam.

Ale ja pytałam o przepis jaki Ty posiadalas ten pierwotny przed wszelkimi
modyfikacjami...

a moze bedzie łatwiej jak umieszcze swoj?..

Eva T.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-07 23:09:02

Temat: Re: Rafaello-możnazmodyfikować?
Od: w...@p...gazeta.pl (Agnieszka Wostal) szukaj wiadomości tego autora


----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "Nomika" <m...@a...net>
Do: <p...@n...pl>
Wysłano: 6 lutego 2002 22:45
Temat: Rafaello-możnazmodyfikować?


Postanowiłam zrobić tort Rafaello wg przepisu, który znalazłam na tej
grupie
ale trochę zmodyfikowany. Zastanawiam się tylko czy jeśli na biszkopt
wyleję
galaretkę z rodzynkami a dopiero na to masę śmietanowo-czekoladową to
będzie
to zjadliwe? Jaki smak galaretki pasowałby tu najlepiej?
Pozdrawiam,
Monika

JA do tego tortu dodałam łyżeczkę kawy rozpuszczalnej pycha
Agnieszka

--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Smacznego
Fajne ksiazki nie tylko kucharskie
plasterkowana wedlinka
Paszteciki i krokieciki
Do znawców i miłośników czekolady :))

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »