Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!news.me
max.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: m...@p...wp.pl (Aga Zawadzka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ?
Date: 13 Mar 2000 12:47:37 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 32
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <045101bf8ce1$def9b420$2b55fea9@a5p5c2>
References: <3...@m...zetosa.com.pl>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:24685
Ukryj nagłówki
Ja mam przepis ale nigdy go nie robilam. Pochodzi z Poradnika Domowego, wiec
powinien sie udac
Aga Zawadzka
Pszczolka
Ciasto: 20 dag masla, 20 dag cukru, 50 dag maki,8 lyzek mleka, 4 jaja, mala
torebka proszku do pieczenia, cukier waniliowy.
Masa kokosowa:25 dag wiorkow kokosowych,10-15 dag masla, 20 dag cukru, 6
lyzek mleka.
Masa budyniowa:pol litra mleka, 1.5 opakowania budyniu smietankowego lub
waniliowego, 6 lyzek cukru, 25 dag masla.
Wszystkie skladniki masy kokosowej wymieszac w rondelku, zagotowac,
pogotowac i odstawic do wystudzenia. W tym czasie przygotowac ciasto. Utrzec
maslo z cukrem i zoltkami, dodajac powoli make zmieszana z proszkiem do
pieczenia i mleko. Na koncu dodac piane z bialek, lekko wymieszac i
przelozyc na blache. Nastepnie polac je przestudzona masa kokosowa. Wstawic
do piekarnika. Upieczone ciasto po ostudzeniu przelozyc masa budyniowa.
Sporzadza sie ja w nastepujacy sposob: do utartego masla dodaje sie po
lyzeczce ugotowanego i wystudzonego budyniu, stale ucierajac az masa bedzie
gladka.
----- Original Message -----
From: Marek <m...@m...zetosa.com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Sunday, March 12, 2000 7:47 PM
Subject: ?
> Kto zna przepis na "pszczółkę"?????
>
>
--
Internetowe Forum Dyskusyjne - http://www.newsgate.pl
|